NHL:ssä tuodaan ensi kaudelle sääntömuutos, joka tuo jatkoajalle mukaan kolmella kolmea vastaan pelaamista.

Vanhoilla säännöillä tasatilanteessa varsinaisen peliajan jälkeen tiedossa oli neljällä neljää pelattava viiden minuutin jatkoaika. Jatkossa jatkoaika pelataan kolmella kolmea vastaan viisi minuuttia ellei maalia synny ennen sen päättymistä.

Tämä hyvin todennäköisesti vähentään sitä seuraavia voittomaalikilpailuita, joita tuli vastaan hyvin runsaasti vanhoilla säännöillä.

Niiden suhteen on esille noussut paljon kritiikkiä ja moni haluaisi poistaa rankkarit kokonaan NHL:stä.

Tätä ei kuitenkaan olla NHL:n komissaarin Gary Bettmanin mukaan tuomassa tai toteuttamassa sarjaan.

– Tiedän, että tietty osa ihmisistä haluaa nähdä vähemmän voittomaalikilpailuita ja tämä vie meitä sitä kohtaan, se on selvä se. Mutta rankkarit eivät häviä mihinkään tai ole lähdössä mihinkään, Bettman sanoi Boston Globelle.

– Rankkareiden aikaan kun kierrät areenaa ympäri, kaikki ovat seisaallaan ja kukaan ei poistu mihinkään. Se on se mitä haluammekin saada. Se on mielenkiintoista, se on hauskaa ja se on viihdyttävää. Joten jos yritämme vähän pienentää niiden määrää, niin tämä sääntömuutos tekee sen, Bettman jatkoi.

Kolmella kolmea vastaan pelattavan sääntömuutoksen lisäksi NHL:ssä ensi kaudella mukaan tulevat coach challenget eli niin sanotut valmentajan tekemät haastot, joilla voidaan tarkistaa maalin johtaneissa tilanteissa mahdollisia paitsioita tai esimerkiksi maaliin johtaneessa tilanteessa maalivahdin estämisiä.