Kielletyistä aineista aikanaan kärynnyt ja siitä 20 ottelun pelikiellon NHL:ään saanut Zenon Konopka tutkailee paluuta taalajäille.

Lähemmäs koko viime kauden pelaamatta ollut ja vain lyhyen pätkän Puolassa pelaamassa käynyt Konopka ei ole hyvin todennäköisesti valmis lopettamaan vielä uraansa.

Tappelijana tutuksi tullut 34-vuotias Konopka voisi kuitenkin olla kiinnostava vaihtoehto NHL-joukkueille myöskin hänen vahvan aloitustaidon myötä.

Joka tapauksessa Konopka on tutkailemassa pelaamista Pohjois-Amerikassa ja esimerkiksi AHL-keikka ei kuulostaisi kokeneen hyökkääjän korvaan huonolta.

– Minulla on ollut mukavaa siinä liigassa. Se on kuitenkin huomattavasti erilaista, kun peluutetaan isoilla hetkillä. Sitä kaipaa ja sitä on ikävä. Se on muutenkin paljon tiiviimpi liiga. Pelaajat ovat nuorempia ja kun ollaan vieraspelireissuilla, niin ne taitetaan bussilla. Noita aikoja sitä kaipaa lätkänpelaajana, Konopka sanoi Buffalo Hockey Beatille.

Konopka kärysi kiellettyjen aineiden käytöstä keväällä 2014, jolloin hänen viimeiseksi peliksi jäi kamppailu Buffalo Sabresin kanssa New York Islandersia vastaan huhtikuun 13. päivänä.

Kun 20 ottelun pelikielto julkistettiin, Konopka sanoi kannassaan ottavansa vastuun teoistaan, mutta hän kiisti olleensa tietoinen siitä, että hän olisi käyttänyt kiellettyjä aineita.

NHL-uransa aikana Konopka on pelannut 346 ottelua, joissa jäähyminuutteja on kertynyt 1082.