NHL:ssä Stanley Cupin viime kaudella voittaneen Chicago Blackhawksin riveissä kaksi tähtipelaajaa, Jonathan Toews ja Patrick Kane syövät ensi kaudella hurjan ison summan palkkakatosta.

Molemmilla uusissa kahdeksan vuoden ja 84 miljoonan dollarin jatkosopimuksissa palkkojen keskiarvo eli palkkakattoon vaikuttava summa on 10,5 miljoonaa dollaria. Eli yhteensä kaksikko vie 21 miljoonaa dollaria tilaa, mikä on noin 30 prosenttia koko palkkakattotilasta. Ensi kaudella palkkakaton raja NHL:ssä on 71,4 miljoonaa dollaria.

168 miljoonan dollarin yhteissijoitus ei kuitenkaan kaduta Blackhawksin puheenjohtajaa Rocky Wirtziä.

– Mielestäni he ovat erittäin laadukkaita yksilöitä. He eivät ole koskaan täysin tyytyväisiä, he ovat mahtavia johtajia ja he ovat loistavia koko tälle kaupungille. Kun kahdeksan vuotta menee, niin tulemme näkemään sen, että he ovat joka pennin arvoisia, Wirtz vakuutteli CSN Chicagon mukaan.

Toewsin ja Kanen aikana Blackhawks on maistanut jo paljon menestystä, vaikka sinänsä Kane ja Toews ovat vielä melko nuoria pelaajia. Ikää kun ei ole vielä kolmeakymmentä kummallakaan ja molempien kanssa Blackhawks on voittanut Stanley Cupin jo kolmesti (kaikki kuuden vuoden sisällä), mikä on mainio saavutus nykypäivän NHL:ssä.

Kaksikosta on kehittymässä melkoisia esikuvia ja legendoja Blackhawksille ja koko Chicagolle. Heitä on alettu jo rinnastamaan sellaisiin kategorioihin, mistä on muun muassa tehty kovia kunnioituksia muille Chicagossa pelanneille tähdille.

Esimerkiksi Blackhawksin ja NBA-seura Chicago Bullsin kotiareenan United Centerin edessä on legendojen Michael Jordanin, Stan Mikitan ja Bobby Hullin patsaat.

Wirtziltä kysyttiin sitä, ovatko Toewsin ja Kanen patsaat joku päivä samaisella paikalla?

– Pitkässä juoksussa näemme sen, että saammeko muutaman patsaan lisää, Wirtz tuumaili.