Aikanaan SM-liigassa Jokereiden paidassa piipahtanut kanadalaispelaaja David Ling pidätettiin tiistaina aamulla pahoinpitely- ja ryöstötapauksen seurauksena.

Kingston Whig-Standardin mukaan tapaus tapahtui Miamissa Miami Beach Hotelissa, missä Ling oli pahoinpidellyt naishenkilöä.

– Kun poliisit saapuivat paikalle, naisuhri itki hysteerisesti hotellihuoneen puhelimeen. Naishenkilö laski hetkeksi puhelimen alas ja rauhoittui ennen kuin hän puhui poliiseille. Hänen mukaansa hän ja Ling olivat käyneet sanallisen väittelyn, mikä oli seurauksena siitä, että illanvieton yhteydessä Ling oli tullut mustasukkaiseksi muiden miesten antamasta huomiosta naista kohtaan. Väittelyn yhteydessä naisen kertomuksen mukaan Lingistä oli tullut erittäin aggressiivinen, jolloin hän otti naisen puhelimen, passin ja lompakon hänen laukustaan ja pakeni sen jälkeen käytävälle. Samalla kun naishenkilö oli yrittänyt saada takaisin hänen omaisuuttaan, Ling oli entistä enemmän raivoissaan, milloin hän huusi rivouksia ja löi samalla nyrkillä naista päähän. Itsesuojeluna nainen oli työntänyt Lingiä pois, jolloin Ling oli saanut kolhun poskeensa, lehdessä kirjoitettiin tapauksesta.

Tämän jälkeen Ling otettiin talteen pahoinpitelyn ja niin sanotun pienimuotoisen ryöstön seurauksena.

Oikeuden edessä tapausta käsitellään ensimmäisen kerran 4. elokuuta.

40-vuotias Ling pelasi vielä viime kaudella AHL:ssä ja ECHL:ssä. Jokereissa hän piipahti kaudella 2008-2009, jolloin hän iski 23 runkosarjaottelussa tehot 3+10=13.

Urallaan Ling on pelannut lähemmäs 100 NHL-ottelua ja vieraillut myös muun muassa KHL:ssä.