Jääkiekon isojen sarjojen osalta KHL ottaa varsinkin täksi kaudeksi hyvin erilaisen linjan pelien alkamisajankohdan suhteen.

Pelit lähtevät liikkeelle jo elokuun puolella, kun SKA ja ZSKA kohtaavat 24. elokuuta.

Jokereilla puolestaan ensimmäinen kotipeli on luvassa päivää myöhemmin 25. elokuuta.

Alkamisajankohta on huomattavasti aikaisemmin kuin muualla Euroopassa tai NHL:ssä, missä pelit alkavat vasta lokakuun alussa.

Linjaus ei miellytä hirveästi muun muassa kovan luokan suomalaishyökkääjäää Petri Kontiolaa, joka edustaa ensi kaudella KHL-seura Lokomotiv Jaroslavia.

– Kausi (runkosarja) loppuu helmikuun viimeisinä päivänä, Kontiola ihmettelee ja harmittelee Iltalehden haastattelussa.

KHL:n runkosarjan päätöskierros käydään 18. halmikuuta, missä on eroa esimerkiksi kotimaiseen Liigaan verrattuna lähemmäs kuukausi.

Mikäli KHL:ssä ei pääse pudotuspeleihin, vaan pelit loppuvat runkosarjaan, tulee eteen yli kahden kuukauden tauko ennen kevään MM-kisojen alkamista.

– Oli päinvastoin toiveissa, että aloitettaisiin pelit myöhemmin ja pelattaisiin myöhempään, Kontiola kertoi.

Nykyinen systeemi ajaa siihen, että MM-kisoihin osallistuvilla KHL-pelaajilla kesäloma jää sen jälkeen lyhyeksi, sillä kisojen loppumisajankohdan jälkeen KHL-leirien alkuun jää vain kuuden viikon väli. Myös Kontiolalla itsellä kesäloma ei hyvin nihkeäksi Suomessa heikkojen säiden keskellä.

– Harmitti. Ei tuntunut kesällä, enkä käynyt missään, Kontiola sanoi IL:lle.

30-vuotias suomalaissentteri siirtyi kesken viime kauden Pohjois-Amerikasta Toronto Maple Leafsin organisaatiosta takaisin Eurooppaan ja liittyi Lokomotivin riveihin, missä hän jatkaa myös ensi kaudella.

Iltalehden haastattelu Kontiolasta löytyy täältä.