Tähtiä vilisevän NHL-seura Pittsburgh Penguinsin ympärillä on pyörinyt paljon viime päivien aikana huhuja, joiden mukaan Lokomotivia viime kaudella KHL:ssä edustanut Sergei Plotnikov tulisi tekemään sopimuksen seuran kanssa.

Suoranainen joukkorynnistys saattaa olla kuitenkin vireillä, sillä nyt myös SKA:n riveissä mestaruuden keväällä voittanut Viktor Tihonov on noussut väkevästi siirtohuhujen keskelle ja joissa häntä ollaan viemässä nimenomaan Penguinsiin.

Muun muassa Pittsburgh Post-Gazette nosti Plotnikovin lisäksi myös Tihonovin esille juuri muutamaa päivää ennen kuin NHL:ssä tulevat vastaan kesän vapaiden pelaajien markkinat.

Penguinsin GM Jim Rutherford on kieltäytynyt kommentoimasta UFA-pelaajien hankintoja, jotka kuitenkin saattavat tulla hyvin nopeasti selville, kun kuukausi vaihtuu.

Sekä Plotnikov että Tihonov edustivat Venäjää kevään MM-kisoissa Tshekissä. Siellä Venäjä joutui pahasti Kanadan jyrän alle finaalissa, missä muun muassa Penguinsin tähtipelaaja Sidney Crosby oli kurittamassa Venäjää Kanadan paidassa.

27-vuotiaalla Tihonovilla on aiempaa NHL-kokemusta hänen varanneen Phoenix Coyotesin riveistä, jossa hän pelasi kaudella 2008-2009 yhteensä 61 runkosarjaottelua.

Tihonov siirtyi Pohjois-Amerikasta Venäjälle kaudeksi 2011-2012, josta lähtien hän on edustanut SKA:ta sekä aktiivisesti myös Venäjän maajoukkuetta.