Chicago meni paikallisen Blackhawksin Stanley Cup –voitosta täysin sekaisin. Joukkueen mestaruusparaati veti kaupungin kaduille valtavan määrän väkeä, ja osansa huomiosta sai myös suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen.

– Olimme jäällä pitkään ja tuntui, että jalat lähtevät alta, kun jalat olivat niin hapoilla. Oli paljon mediaa ja kuvauksia. Kun pääsimme koppiin, siellä oli jo bileet käynnissä, Teräväinen kertasi keskiviikkoisessa mediatapaamisessaan.

SuomiKiekko-sivusto sai Teräväisen tuolloin puhelimen päähän suoraan United Centerin jäältä. Siinä vaiheessa Teräväinen oli jo nostanut Stanley Cupin ilmaan. Tästä linkistä voi vielä palauttaa mieleen hänen tuoreet mestaruustunnelmansa.

– Ei siinä vaiheessa tajunnut mitään, siinä vain mentiin. Itse lähdin karkuun sitä rumbaa. Oli paraati, ja kaupunki oli aivan sekaisin. Huomasin, miten suuri asia tämä siellä päin maailmaa on. Kaupungilla oli pari miljoonaa ihmistä, kun menimme busseilla NFL-stadionille. Kadut olivat aivan täynnä ja he huusivat koko ajan. On huikeaa ajatella, että meidän takiamme tapahtui tuollaista, Teräväinen sanoi nyt.

Sen ajan, minkä Teräväinen ehti Chicagossa mestaruuden jälkeen viettää, oli hänkin hyvin tunnettu hahmo suurkaupungissa.

– Olen ollut tosi onnekas, että olen päässyt juuri tuollaiseen paikkaan pelaamaan. Se on aivan urheiluhullu paikka. Siellä pelataan koripalloa, jenkkifutista ja sitten on vielä kaksi baseball-joukkuetta, ja jokaiselle löytyy faneja. Se on siinä mielessä huikea paikka elää ja urheilla. Kadulla pystyy liikkumaan tai ainakin on pystynyt.

– Mestaruuden jälkeen on ollut aikamoista hulinaa, kun on liikkunut kaupungilla. Sitten kaikki tunnistivat. Selfieitä piti ottaa ja jaella nimmareita. Varsinkin naispuoliset henkilöt tykkäävät tulla lähelle ja työntää posken ihan viereen, kun otetaan selfie, hän sanoi.

Teräväinen vietti Chicagossa paljon aikaa jo viime kesänä, että tottuisi kaikkeen, mitä NHL-pelaaminen ja sen ympärillä pyörivät asiat vaativat.

– Se on eri maailma, mutta siihen on jo tottunut. Juuri siksi lähdin kesällä sinne, että pääsen totuttelemaan siihen. Kausi oli pitkä muutenkin, ja niin paljon asioita tapahtui. Mitään uskomattomampaa ei olisi voinut tapahtua. Totta kai mestaruus oli tavoitteena, mutta ei siihen turhia ajatuksia voinut laittaa. Päivä päivältä elettiin.

Teräväisen ajatuksia menneestä ja tulevasta kaudesta luvassa vielä SuomiKiekko-sivustolla lähipäivinä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen