KalPaa viime kaudella edustanut Kasperi Kapanen ei tule pelaamaan ensi kaudella Liigassa, kertoo Savon Sanomat.

Kapanen vahvisti itse asian lehdelle ja kertoi, että ensi kaudella pelipaikka tulee olemaan Pittsburgh Penguinsin organisaatiossa joko ylhäällä NHL:ssä tai farmisarjassa AHL:n puolella.

– Lähden 11. heinäkuuta Pittsburgh Penguinsin tulokasleirille, mutta on mahdotonta sanoa, että pelaanko NHL:ssä vain farmissa, Kapanen kertoi SS:lle jatkaen:

– Aivan varmaa on, että KalPa ei kuulu ensi kauden suunnitelmiini, vaan suuntana on ehdottomasti Pohjois-Amerikka. Voisi arvella, että ohjelmassa on enimmäkseen pelaamista farmissa, mutta uskon, että joku peli lohkeaa ylhäältäkin, mietti Kapanen odotuksiaan NHL:stä.

Siihen asti Kapanen harjoittelee isänsä Sami Kapasen valvonnan alla Kuopiossa.

Viime kaudella Kapanen ei lopulta jäänyt kauas paikasta jopa NHL:n puolella, mutta silloin Penguins päätti lähettää hänet vielä KalPaan kauden ajaksi.

Runkosarjassa KalPan mukana Kapanen, 18, iski 41 ottelussa tehot 11+10=21. Sen jälkeen kun KalPa oli tippunut Liigan pudotuspeleissä, suuntasi hän jo Penguinsin organisaatioon Wilkes-Barre Scranton Penguinsin riveihin, missä hän ehti pelata neljä runkosarjaottelua ja seitsemän pudotuspelikamppailua.

Savon Sanomien alkuperäinen juttu aiheesta löytyy täältä.