Ruotsin maajoukkueen päävalmentajana vuodesta 2010 lähtien toiminut Pär Mårts on kertonut merkittävästä muutoksesta, mikä tulee tapahtumaan kevään 2016 MM-kisojen jälkeen.

Mårts kertoi RIA Novostille, että hän aikoo jättää Ruotsin maajoukkueen päävalmentajan tontin Venäjällä pelattavien MM-kisojen jälkeen.

– Sopimukseni päättyy ensi vuonna ja mielestäni se on oikea aika lähteä maajoukkueesta. En tiedä mitä tapahtuu jatkossa. En ole edes varma jatkanko jääkiekon parissa, Mårts sanoo.

Muutos tulisi hyvin merkittävään kohtaan, sillä kevään 2016 MM-kisojen jälkeen edessä on hyvin piakkoin World Cup, joka järjestetään samaisen vuoden alkusyksystä Torontossa.

Täten Ruotsin maajoukkueen peräsimessä uuden päävalmentajan avausturnaus olisi juuri kyseinen merkittävä turnaus, jossa mukana tulevat olemaan kaikki maailman parhaat pelaajat.

Mårts on toiminut Ruotsin A-maajoukkueen valmennuksessa ensin apuvalmentajana 90-luvulla ja menestyksekkäästi päävalmentajana 2010-luvulla. Näiden aikana hän on saavuttanut yhden kullan, kolme hopeaa ja kaksi pronssia.