Stanley Cupin tämän kauden osalta haltuunsa saanut ja kolmannen kerran sen kuuden vuoden sisällä voittanut Chicago Blackhawks on tällä hetkellä melkoisten operaatioiden keskellä.

Sillä on tällä hetkellä paljon tehtävää siirtomarkkinoilla, sillä se yrittää vapauttaa palkkakattoon tilaa.

Tähtihyökkääjien Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen isot sopimukset astuvat voimaan 1.7. ja sen myötä Blackhawks yrittää raivata tilaa, jotta se pääsisi palkkakaton alle.

Muun muassa Patrick Sharp, Bryan Bickell ja Kris Versteeg ovat olleet huhujen keskellä.

Kesän NHL draftin yhteydessä Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville teki myös paljastuksen Blackhawksin nuoren hyökkääjän Teuvo Teräväisen tulevasta mahdollisesta ”kohtalosta”.

– Quenneville sanoi, että hän haluaa yrittää Teräväistä sentterin tontilla ensi kaudella. Quenneville tykkäsi Teräväisen puolustuskyvykkyydestä, Chicago Sun-Timesin toimittaja Mark Lazerus siteerasi Quennevilleä Floridassa draftin yhteydessä, kun Blackhawks-luotsia haastateltiin.

Mark Lazerus

@MarkLazerus
Joel Quenneville said he wants to try Teuvo Teravainen at center next season. Likes his defensive awareness. #Blackhawks

Suuri ylläys ei olisi jopa se, että Teräväisestä leivottaisiin Blackhawksin kakkossentteri. Tällä kaudella kyseistä tehtävää hoiti pitkälti Brad Richards, joka ei kuitenkaan hyvin todennäköisesti jatka seurassa. Myöskään kesken kauden tullutta Antoine Vermetteä Blackhawks tuskin saa pidettyä riveissään.

Se avaa hyvin nopeasti Teräväiselle tietä ylöspäin niin sanotussa ”roster chartissa”.

Teräväinen nousi melkoiseksi sensaatiotarinaksi muun maussa finaaleiden yhteydessä kylmäpäisillä otteillaan.