Jokerit saa ennen kautta kovan luokan kiriapua kauteen, kun se kohtaa kotonaan SKA:n 6. elokuuta.

Ottelu on helsinkiläisryhmän järjestyksessä toinen harjoitusottelu kaudelle.

SKA on hallitseva KHL:n mestari. Kapteeninsa Ilja Kovaltshukin ja suomalaisvahtinsa Mikko Koskisen johdolla pietarilaiset valmistautuvat puolustamaan mestaruuttaan tulevalla kaudella.

SKA on onnistunut pitämään joukkueensa hyvin kasassa. Uusina vahvistuksina jo ennestään timanttiseen ryhmään ovat tässä vaiheessa liittyneet muun muassa Venäjän maajoukkuepakit Andrei Zubarev ja Jegor Jakovlev sekä hyökkääjät Jarno Koskiranta, NHL-kokemusta omaava ruotsalainen Joakim Lindström ja viimeisimpänä jättiläismäinen karhu Jevgeni Artjuhin.

Harjoituskausi on SKA:lle erityisen tärkeä, sillä joukkueen päävalmentaja on vaihtunut. Vjatsheslav Bykovin tilalle nimetty Andrei Nazarov valmensi viime kaudella Barys Astanaa ja oli kiivaan luonteensa ansiosta myös monia otteluita toimitsijakiellossa. Nyt entinen NHL-pelaaja on valmentajauransa kovimmassa paikassa yrittäessään johdattaa SKA:ta kohti menestystä.

Pietarilaisjoukkue tuo mukanaan Helsinkiin myös KHL-mestaruuspokaali Gagarin Cupin, joka on ottelun aikana esillä Hartwall Arenassa. Painoltaan 18-kiloinen näyttävä pysti on nimetty ensimmäisenä ihmisenä avaruudessa käyneen kosmonautti Juri Gagarinin mukaan.

Ottelun myötä Jokereiden harjoituskauden ohjelmasta poistuu keskiviikoksi 5. elokuuta merkitty kamppailu Severstal Tsherepovetsia vastaan.

(Lähde: Jokereiden tiedote)