NHL:ssä vastaan on tullut melkoisen mielenkiintoinen vaihtokauppa.

Philadelphia Flyers kauppasi nimittäin tällä hetkellä NHL:ssä kurinpidon puolella työskentelevän Chris Prongerin sopimuksen Arizona Coyotesiin samassa yhteydessä kun se lähetti ruotsalaispuolustajan Nicklas Grossmannin samaiseen osoitteeseen.

Coyotesista Flyersin suuntaa lähtee puolestaan hyökkääjä Sam Gagner ja joko vuoden 2016 tai 2017 kesän NHL-draftin varausvuoro. Mikäli kyseessä on vuoden 2016 vuoden vuoro, on kyseessä neljännen kierroksen vuoro, mikäli taas vuoden 2017 vuoro, on kyseessä kollmannen kierroksen vuoro.

Kauppa on hyvin mielenkiintoinen, sillä Pronger ei ole pelannut enää useampaan vuoteen Flyersin riveissä ja on siirtynyt jo toimistotehtäviin NHL:n puolelle. Kaupassa Prongerin sopimuksen cap hit 4,941 miljoonaa dollaria lähtee Coyotesin suuntaan, jolla on ollut kovasti tekemistä päästä yli palkkalattian.

Prongeria pidettiin pidemmän aikaisten loukkaantuneiden listalla aiemmin, minkä myötä lähemmäs viisi miljoonaa dollaria eivät vaikuttaneet palkkakattoon kauden aikana. Kesällä sopimus kuitenkin rajoitti Flyersin tekemisiä muun muassa vapailla markkinoilla, sillä silloin kyseinen summa laskettiin palkkojen kokonaissummaan.

Gagnerin osalta Flyers ottaa haltuunsa 3,3 miljoonan dollarin cap hitin.