TPS:n harjoitusvahvuudesta löytyy mielenkiintoinen pelaaja, kun näyttöjä on antamassa 27-vuotias kanadalaispakki Jesse Dudas, jolla virtaa intiaaniverta suonissaan. Hän aloitti jääkiekon harjoittelemisen seitsenvuotiaana Kanadan Albertassa intiaanireservaatissa.

Dudas on pelannut Pohjois-Amerikassa CHL:ää ja ECHL:ää eli ei valtavan korkealla tasolla. Viime kausi meni Unkarin pääsarjassa.

Dudas on kuitenkin varattu aikoinaan NHL:ään peräti kuudennella kierroksella. Potentiaalia ei olla koskaan saatu kuitenkaan täysin lunastettua monista eri syistä.

– Minut varattiin NHL:ään 2006 ja kaikki näytti hyvältä. Sitten kohdalleni osui paljon loukkaantumisia ja pari käsileikkausta. Olin varma, että urani oli ohi. En rakastanut enää peliä, Dudas kommentoi TPS:n kotisivuilla.

Serkku teki tuhojaan aikoinaan SM-liigassa

Eurooppaan tulo näyttää olleen uran käännekohta. Avauskaudelta tuloksena oli Unkarin liigan ja cupin mestaruus. Dudas voitti puolustajien pistepörssin ja hänet valittiin sarjan parhaaksi puolustajaksi.

– Voitimme kaiken mahdollisen ja rakastuin tähän lajiin uudelleen. Suuri muutos tapahtui jo ennen, kun tyttäreni syntyi. Elämäni paras vuosi.

Miehen alunperin Eurooppaan puhui hänen serkkunsa, SM-liigassakin tehokkaasti 2000-luvun alussa pelannut kanukki Frank Banham, joka edustaa maajoukkuetasolla nykyään Unkaria ja oli nostamassa maan ensi vuodeksi MM-kisojen A-sarjaan.

Dudas valottaa hieman sitä, mitä hän voi TPS:lle tarjota.

– Rakastan laukomista. Jos on mahdollisuus laukoa, lauo. Jos et lauo, et tee maaleja. 40-vuotias ”Frankie” paukuttaa maaleja vieläkin samalla reseptillä jolla aikanaan Suomessakin, joten eiköhän se toimi vieläkin!