Maaliskuun alussa hauislihaksessa revenneen jänteen vuoksi leikkaukseen joutunut tähtipuolustaja Mark Giordano kävi lauantaina Calgary Flamesin harjoituksissa mukana. Giordanolla oli päällään rajoitettua kontaktia ottavan pelaajan pelipaita.

– Tämä oli kuntoutuksen seuraava askel. Menin jäälle ottamaan vähän osumaa, mutta ei vielä täysiä, ei missään nimessä. Halusin tuntea vauhdin ja sen, kun nojaa toista vasten ja toivon mukaan voin täten pitää paluuprosessia käynnissä, Giordano totesi treenien jälkeen Calgary Sunille.

Paluu kaukaloon tänä keväänä olisi pienimuotoinen ihme. Giordanon toipumisajaksi maaliskuun leikkauksen jälkeen nimittäin arvioitiin viisi kuukautta. Nyt leikkauksesta on mennyt kaksi. Lauantain treeneissä Giordano oli kuitenkin jo päässyt jopa laukomaan.

– Mikään ei ole muuttunut. Kyse on vain siitä, mikä on pelaajalle oikeaksi. Se on ollut teemana koko kauden. Meidän organisaation parasta antia ovat meidän pelaajat. Hoitohenkilökunta on tehnyt töitä Gion kanssa joka päivä, ja kyllä te tiedätte kuinka sitoutunut Mark Giordano on. Tänään otettiin askel oikeaan suuntaan, mutta hän on vielä kaukana pelikunnosta, Flames-valmentaja Bob Hartley sanoi Giordanon tilanteesta.

Jos Giordano ei olisi loukkaantunut, olisi hän todennäköisesti ollut vahva nimi jopa NHL:n parhaan puolustajan palkinnon voittajaksi. Giordano ehti tehdä 61 runkosarjaottelussa tehot 11+37=48.