Tampa Bay Lightning otti varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa kolmannen voiton NHL:n itäisen konferenssin finaaleissa New York Rangersia vastaan. Tampa voitti 2-0 ja johtaa ottelusarjaa 3-2.

Valtteri Filppula teki ottelun voittomaalin kovalla rannelaukauksella ottelun toisessa erässä. Voittolukemat viimeisteli saman erän lopulla ketjukaveri Steven Stamkos.

Maali oli Filppulalle kauden pudotuspelien kolmas. Stamkos on tehnyt maalin neljässä pelissä putkeen. Kauden ensimmäisessä pudotuspelisarjassa Detroitia vastaan Stamkos jäi maaleitta.

– Tunnen itseni luottavaisemmaksi kuin pudotuspelien kahdeksassa ensimmäisessä pelissä. Se tosin oli hyvä testi minulle. Joukkue voitti, mikä oli hienoa. Syvyyttä on löytynyt koko kauden ajan. Tiesin, että pelaan oikealla tavalla. Kun pelaa oikealla tavalla, asiat tapahtuvat lopulta haluamallasi tavalla, Stamkos kertoi NHL.comin mukaan.

Tampa on siis voiton päässä Stanley Cupin finaaleista. Jos se voittaa Rangersin vielä kerran, varmistuu samalla se, että joku suomalaispelaaja voittaa Stanley Cupin, sillä kummassakin läntisen konferenssin finaalijoukkueessa (Chicago ja Anaheim) on suomalaisedustus.