OSTRAVA. HPK:ssa menneen kauden pelannut Marek Viedensky tiesi lauantaina, millainen maalivahti Leijonien tolppien välissä seisoo.

Seuratoverin nollapeli ja varmat otteet yllättivät silti taitavan slovakialaisen. Sentteri jakoi vuolaasti kehuja Juuse Saroksen illalle.

– Hän oli uskomaton. Hän torjui ison läpiajon ja oli muutenkin todella hyvä. Meillä oli tarpeeksi paikkoja voittaa peli, emme vain saaneet ohitettua häntä, hyökkääjä harmitteli 0-3-tappion jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

22 torjuntaa napannut HPK-vahti pysäytti toisessa erässä muun muassa Viedenskyn avopaikan. Tämän jälkeen slovakki ajautui kovalla vauhdilla vahdin päälle, minkä jälkeen tarjolla oli hieman räpylähierontaa ja jutustelua.

Kyseessä ei ollut kuitenkaan kovin vakavahenkisestä palaveristä.

– Heh. Kävin vielä tilanteen jälkeen kysymässä, onko kaikki ok. Normaalisti en välitä, mitä vastustajalle kuuluu, mutta hän on hyvä tyyppi ja minun hyvä kaverini, joten halusin varmistaa, ettei siinä käynyt pahemmin.

Pakkovoiton paikka

Slovakia roikkui Leijonien kanssa kaksi erää maalittomassa tasatilanteessa. Päätöserä erotti kamppailun kuitenkin Suomelle.

– Pelasimme mielestäni hyvän pelin, mutta Suomi oli tänään tehokkaampi. Se on vain karu fakta, että maalit ratkaisevat ja niissä Suomi oli parempi, Viedensky summasi.

Ottelu kuvasi hyvin slovakkien koko turnausta. Peli on toiminut kuin ajottain ja ryhmä on ollut varsinkin hyökkäyspäähän todella vaisu.

Lähtökohdat viimeisiin Venäjä- ja USA-peleihin eivät ole helpoimmat mahdolliset.

– Meillä on ollut muutama hyvä ja muutama huono peli. Olemme nyt kovassa paikassa, sillä meidän pitää voittaa loput kaksi peliä. Ja vastus on aiempaa kovempi, kun edessä on lohkon kärkijoukkueet.

Slovakia on valunut jo lohkonsa viidenneksi. Ja takanakin yllättävän vahvaa turnausta pelaava Norja kärkkyy jo ohituskaistalle.

Ilari Isotalo, Ostrava
Twitter: @IlariIsotalo