OSTRAVA. Leijona-vahti Pekka Rinne pääsi sunnuntaina maalillaan kohtuullisen helpolla, kun Leijonat kukisti Tanskan lopulta puhtaasti 3-0.

Nollapeli irtosi 16 torjunnalla.

– Oli kohtuullisen helppo peli. Mutta tuntui hyvältä saada voitto ja nollapeli – varsinkin sen ekan pelin jälkeen, vahti summasi suomalaismedian edessä.

Vaikka vetoja ei paljon satanut, kertasi Rinne oman pelin tuntuneen silti jo paljon paremmalta verrattuna avausotteluun.

– Tuntui jo ihan erilaiselta pelata. Kyllä se vain ottaa aina pikkuisen aikaa. Ja nyt sitä huomasi, että on saanut taas yhteisiä treenejä alle.

Muutenkin Leijonien pelissä oli havaittavissa huomattava muutos suoraviivaisuuteen. Vaikean alun jälkeen Tanska jäi toisessa erässä pahasti jalkoihin.

– Sen jälkeen alettiin pelata sitä peliä, mitä meidän pitääkin. Heitettiin kiekkoa päätyyn ja luisteltiin paljon. Sitä kautta väsytettiin heidän pakkeja ja sitä kautta saatiin myös paikkoja luotua.

Samaan hengevetoon torjuja lähetti kehuja kollega Sebastian Dahmille, jonka ilta sisälsi 38 koppia ja monta makoisaa venytystä.

– Ainut syy, minkä takia peli oli pitkään 0-0 tai 1-0 ja 2-0 oli heidän maalivahtisa, joka pelasi todella vahvasti.

Ilari Isotalo, Ostrava
Twitter: @IlariIsotalo