NHL:n konferenssifinaaleissa Chicago Blackhawksin ja Anaheim Ducksin välillä tiedossa on seitsemäs ja ratkaiseva ottelu, sillä Blackhawks onnistui voittamaan kotonaan kuudennen ottelun lukemin 5-2.

Siinä isoon rooliin Blackhawksilla nousi erityisesti tähtipakki Duncan Keith, jonka osalta aiemmin on puhuttu paljon käsittämättömän isoista peliminuuteista, mitä hän on vetänyt pudotuspeleissä jatkuvalla syötöllä.

Kuudennen pelin toisessa erässä Keith kasasi kokoon lyhyen ajan sisään tehot 0+3 ja oli iso vastuunkantaja Blackhawksille.

Otteista Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville lutkautti mielenkiintoisen kommentin kuudennen pelin jälkeen.

– Hän on tavallaan friikki siinä, että missä hänen aineenvaihdunta ja ylipäätänsä kunto liikkuu. Mitä enemmän hän pelaa, niin sitä paremmin hän pääsee liikkeelle, Quenneville sanoi Chicago Sun-Timesin mukaan.

Kehuja Keithille irtosi myös muun muassa Blackhawksin kapteenilta ja tähtisentteriltä Jonathan Toewsilta.

– Tämmöisissä pakkovoittopeleissä häneen pystyy niin vahvasti nojaamaan. Näyttää ja vaikuttaa siltä kuin hänellä ei ikinä loppuisi energiat, Toews hehkutti.

Blackhawksin ja Ducksin sarjalle ratkaisu saadaan Suomen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun seiskapeli pelataan Anaheimissa.