Tampa Bay Lightning onnistui varmistamaan tiensä Stanley Cup -finaaleissa, kun se voitti ratkaisevassa seitsemännessä konferenssifinaalissa New York Rangersin lukemin 2-0.

Lightningilla oli jo mahdollisuus varmistaa paikkansa finaaleissa kuudennessa ottelussa, mutta siinä Rangers oli monta askelta edellä.

Seiskapeliin Rangers lähtikin vahvana ennakkosuosikkina, mihin Lightningin kapteeni Steven Stamkos viittasikin iloitessaan joukkueensa pääsyä kauden huipennukseen.

– Varmaan kukaan ei uskonut meihin, että voittaisimme tämän seiskapelin. En sano, että otimme sen jotenkin henkilökohtaisesti, mutta otimme siitä hieman asennetta mukaan tähän peliin, Stamkos totesi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa Yahoon mukaan.

– Mutta ylipäätänsä se, että miten tulimme tähän kaukaloon (Madison Square Gardeniin), voitimme täällä kolmesti… ansaitsemme pääsyn jatkoon, Stamkos mietti.

Yhdeksi isoksi elementiksi nousi Lightningin maalivahti Ben Bishop, joka torjui vieläpä nollapelin seiskapelissä Rangersia vastaan.

– Ruokimme ja autoimme häntä varmasti, mutta peleissä, missä tarvitsimme häntä niin tällä kaudella kokonaisuudessaan kuin tässä sarjassa, hän oli parhaimmillaan. Niin vahvat pelaajat tekevät, Stamkos kehaisi Bishopia.

Lightningille finaaleissa vastaan tulee joko Anaheim Ducks tai Chicago Blackhawks, jotka kohtaavat heidän seiskapelissään Suomen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.