Kajaanin Hokki on tehnyt jatkosopimuksen laitahyökkääjä Niklas Näpin kanssa.

Nuori Lukko-hyökkääjä kiekkoili jo viime kaudella seurassa lainasopimuksen alla. Nyt hän siirtyy kuitenkin puhtaasti Mestis-seuran sopimuspelaajaksi.

Eurajoen Lätkän kasvatti iski päättyneellä kaudella runkosarjassa tehot 14+17 ja sijoittui tulokkaiden pistepörssissä neljänneksi. Myös Hokin sisäisessä pistepörssissä Näpin tehopisteet riittivät neljänteen sijaan. Pudotuspeleissä 176-senttinen ja 80-kiloinen laitahyökkääjä summasi tehot 2+1.

– Näpin sopimus tuo joukkueeseen tarvittavaa jatkuvuutta. Ensimmäinen täysi kausi miesten tasolla päättyi 14 maaliin, joten jatkossa hän on potentiaalinen 20 maalin mies, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi seuran tiedotteessa.

– Olen erittäin tyytyväinen, että hän valitsi pelipaikakseen Hokin. Hän oli myös ainoa laitahyökkääjä, jonka kanssa edes neuvottelimme tähän ratkaisijan ruutuun.

Kaudella 2013-2014 Lukon A-junioreita kipparoinut Näppi oli jopa lähellä rikkoa Teemu Selänteen nimissä olleen Nuorten SM-liigan maaliennätyksen, mutta siirtyminen helmikuun alussa lainalle Mikkelin Jukureihin vesitti Näpin ennätysmahdollisuudet. Ennen siirtoa Näppi oli iskenyt 42 otteluun huimat tehot 38+22 ja oli vain viiden maalin päässä Selänteen maaliennätyksestä. Mikäli Näppi olisi jäänyt loppukaudeksi Raumalle, olisi kaudella 1987-88 syntynyt maaliennätys voinut rikkoutua.

(Lähde: Hokin tiedote)