Pekka Rinne pelasi MM-kisojen avauskierroksella huonon pelin. Sen näkivät kaikki, jotka katsoivat pelin. Sen tietää parhaiten kaikista ihmisistä Suomen maajoukkueen maalivahti nimeltä Pekka Rinne.

Hän myönsi heti pelin jälkeen MTV Sportin haastattelussa, että helppoja meni, mutta ei halunnut selitellä asiaa sillä, että takana oli myöhästynyt kisapaikalle tulo ja pitkä matkustaminen. Ammattilainen tiesi, mitä oli tapahtunut.

Suomella ei kuitenkaan ole maalivahtiongelmaa, sillä Rinne tulee nostamaan tasoaan vappuillassa vielä paljon. Hän myös tulee pelaamaan juuri niin paljon kuin itse haluaa. Suomi on sekoillut takavuosina maalivahtien kanssa niin paljon, että siitä on nyt varmasti opittu.

Yksi pahimpien sekoiluvuosien maalivahdeista, Ari Sulander, kertoi allekirjoittaneelle parisen vuotta sitten alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, että maalivahtien on tiedettävä se, kuka on ykkönen. Se pitää kertoa, ja asiasta pitää pitää kiinni. Ykköstä ei vaihdeta, ellei hän loukkaannu.

Suomella ei ole ongelmia tolppien välissä, mutta joka muulla puolella kaukaloa on. Peli oli USA:ta vastaan tehotonta, passiivista ja kuritonta. Parhaat pelaajat olivat Joonas Kemppainen, Aleksander Barkov ja Ossi Louhivaara ja Esa Lindell. Ensikertalaiset.

Tähän on tultava muutos. Toki maalivahtipelaamiseenkin, mutta se tiedetään, että siihen se varmasti tulee. Kenttäpelaajilla on kollektiivina myös iso peiliin katsomisen paikka.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen