NHL:n pudotuspeleissä Suomen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä edessä on lännen konferenssien ratkaiseva seitsemäs finaali, missä vastakkain ovat Anaheim Ducks ja Chicago Blackhawks.

Kyseisen parin voittaja tulee kohtaamaan Stanley Cup -finaalissa Tampa Bay Lightning, joka selvitti tiensä sinne voitettuaan perjantain ja lauantain välisenä yönä New York Rangersin 2-0 ja sarjan voitoin 4-3.

Se myös tiesi sitä, että Stanley Cup tulee saapumaan Suomeen, sillä mukana on enää joukkueita jossa suomalaisedustusta löytyy.

Stanley Cupia tavoittelee muun muassa Blackhawksin paidassa Kimmo Timonen, joka sitä ei ole voittanut urallaan vielä kertaakaan.

Timonen on kuitenkin vaikeassa tilanteessa tällä hetkellä, sillä hän tippui kokoonpanon ulkopuolelle kuudennesta ottelusta, eikä tuskin ole pelaavassa rosterissa myöskään seitsemännessä pelissä Anaheimissa.

– Ei tässä hommassa lopulta ole minusta kyse. Onhan se yllätys silti. Harmittaa, Timonen myönsi Yle Urheilulle perjantain harjoitusten yhteydessä.

Timosen peliaika pudotuspeleissä on ollut hyvin maltillinen, sillä Blackhawksin peräpäässä vastuu on mennyt hyvin vahvasti Duncan Keithille, Brent Seabrookille sekä heidän jälkeen Niklas Hjalmarssonille ja Johny Oduyalle.

– Minä osaan kyllä arvostaa tätä mahdollisuutta, koska tiedän, että enää näitä ei tule, Timonen totesi tilateeseenkin liittyen.

Ducksin ja Blackhawksin ratkaiseva seitsemäs konferenssifinaali alkaa Suomen aikaan yöllä kello 03:00.

Ylen alkuperäinen juttu ja haastattelu Timosesta löytyy täältä.