OSTRAVA. Leijonilla kahden voittoisan ottelun jälkeen ohjelmassa on ollut kaksi välipäivää peleistä, joista tiistain joukkue vietti täysin pois jäähallilta.

Keskiviikkona Leijonat kuitenkin palasi jälleen jäälle harjoitusten merkeissä.

Siellä yhtenä isoimpana teemana harjoitteissa oli paineen alla avaaminen ja paineen purkaminen, joissa Leijonilla on ollut ajoittain ongelmia tähän mennessä pelattujen kolmen pelin aikana.

– Kyllä se nyt näytti ihan hyvältä. Kun tulee painetta, niin meillä on miehet siellä paikallaan. Se runko on koko ajan paranemaan päin ja sitä prässin alta pääsemistä me tulemme tarvitsemaan myös huomenna, leijonaluotsi Kari Jalonen pohti SuomiKiekko-sivustolle keskiviikon jääharjoitusten jälkeen.

– Pelirytmiä ja toistuvia asioita käytiin tuossa aamulla poikien kanssa videolta läpi. Kerättiin noista edellisistä kahdesta pelistä parhaat klipit ja näytettiin ne. Siellä on asiat ihan hyvällä malilla, mutta niistä pitää pystyä pitämään tarkasti kiinni, Jalonen jatkoi pelillisestä puolesta.

Kokoonpanon saralla Leijonat tulee tekemään pari muutosta alempien ketjujen saralla.

– Syvyyspelaajat tuodaan mukaan, (Teemu) Hartikainen ja (Jarkko) Immonen tulevat kokoonpanoon ja (Antti) Pihlström jatkaa siinä sitten heidän vierellä. Halutaan koko materiaalia tässä käyttää ja tämä muutos on harkittu ja suunniteltu juttu, Jalonen kävi läpi.

Torstain vastustajaa Sloveniaa Leijonien valmennusjohto kävi Jalosen mukaan tarkkailemassa tiistaina, kun Slovenia kohtasi Slovakian. Siitä muodostui myös hyvä kuva siitä, millainen vastus torstaina onkaan vastassa.

– Kyllä siellä on hyvää liideriä ja erittäin taisteleva joukkue. Heillä kärkikentät pelaavat aika paljon ja meidän pitää pystyä saamaan neljällä kentällä pelirytmi päälle ja sitä kautta neljällä ketjulla tempo siihen peliin. Slovenialla kärki pelaa aika huikeita minuutteja, mutta toki siellä se kärki on aika terävä. Mutta meidän pitää keskittyä omaan juttuun ja saada ne asiat näkyviin, leijonaluotsi Jalonen kävi Sloveniaa läpi.

Slovenian riveistä löytyy yksi MM-kisojen kovimmista tähdistä, Los Angeles Kingsin Anze Kopitar, joka lukeutuu tällä hetkellä aivan koko maailman parhaimpien pelaajien joukkoon.

Hänen vaarallisuutensa on Jalosen mukaan vahvasti tiedossa.

– Hänelle ei voi kyllä antaa tilaa. On niin huippupelaaja tai huippupelaajasta kyse.

– Viisikkopuolustuksen jutut pitää näkyä meillä pelissä. Ollaan kolmessa pelissä parannettu sitä koko ajan ja viisikko pysyy tasaisena sekä puolustaa yhdessä siinä (Pekka) Rinteen edessä.

Yleisestikin Leijonien riveissä lähdetään hyvin levollisena kohti torstain peliä.

– Ollaan saatu levättyä ja nyt käyntiin muutamia asioita tässä läpi ja huomenna vielä jäälle. Ihan rauhallisin mielin mennään kohti peliä, Jalonen niputti.

Leijonien ja Slovenian peli alkaa torstaina Suomen aikaan 21:15.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen