OSTRAVA. Perjantain USA:lle kärsityn murskatappion jälkeen Leijonat onnistui askeltamaan oikealle tielle, kun sunnuntaina Tanska jäi jalkoihin lukemien oltua 3-0 heille.

Täten niin sanotusti kasvojen pesu onnistui mainiosti, vaikka Leijonien toisesta maalista vastanneen Janne Pesosen mukaan avauskamppailu USA:ta vastaan ei loppupeleissä nyt lopulta niin huono ollut.

– Kyllä sielläkin hyviä asioita oli. Silloin tuli paria maalia omiin, mutta nyt saatiin vähän parannettua siitä. Pelattiin tiiviimmin, eikä tullut omiin paikkoja. Hyvä fiilis jäi tästä, Pesonen mietti pelin jälkeen.

Hyvä fiilis, mutta ei liian tyytyväinen.

– Jäi kuitenkin sellainen fiilis, että pystytään vielä parantamaankin. Hyvä suoritus kauttaaltaan ja voitothan ne täällä ovat ne mitkä lasketaan. ”Peksi” (Pekka Rinne) oli todella hyvä maalilla.

– Tästä on hyvä lähteä rakentamaan, Pesonen sanoi jo tulevaan liittyen.

Leijonien valmennusjohto oli painottanut USA-pelin jälkeen erityisesti maalille menoa ja suoraviivaisuutta, mistä hyvä esimerkki oli Pesosen viimeistelemä 2-0-maali, minkä Pesonen napautti aivan Tanskan maalin edestä irtokiekosta.

Täten kaivatut asiat toteutuivat.

– Kaikki nuo meidän maalit olivat osoituksia siitä, että tehtiin oikeita asioita. En nyt tarkoita sitä, että koko ajan pitäisi survoa kiekkoa jonnekin, mutta pitää tuossa olla taustalla se ajatus, että suorahyökkäyksissä pelataan sitä kiekkoa maalia kohti ja lähdetään rakentamaan siitä lisää.

– Ehkä vähän liikaa hierotaan vielä nytkin, mutta kuten sanoin, niin varaa on parantaa, Pesonen päätti.

Seuraavan kerran Leijonat on tulessa heti maanantaina, kun Suomen aikaan 21:15 vastassa on Norja.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen