OSTRAVA. Leijonien riveissä isona nimenä Norjaa vastaan toimi Joonas Kemppainen, joka napautti kokoon tehot 2+1.

Kemppaisen kaksi nopeasti peräkkäin tullutta osumaa tulivat toisessa erässä, kun Leijonat sai pelata pitkään kahden miehen ylivoimalla.

Siinä Aleksander Barkovin remmin hajottua tilalle tullut Kemppainen räppäsi kaksi maalia aivan Norjan maalin edestä, hyvin samankaltaisella reseptillä.

– Ei siinä ollut sen kummempaa. Onetimeria, hyviä kuteja ja sitten tippui ripareita. Molemmilla kerroilla sattui tulemaan juuri sopivasti lapaan, Kemppainen kertasi osumiaan SuomiKiekko-sivustolle.

Roolia tuli myös paljon, kun peli meni varsin rikkonaiseksi useiden jäähyjen myötä. Kemppaisella oli jo valmiiksi iso rooli alivoimapelin saralla ja kun nyt myös ylivoimalla rooli kasvoi entisestään, sai Kemppainen kirjaimellisesti hikoilla.

Ja nyt vielä normaalia enemmän.

– Muuten ihan hyvältä tuntui tänään, mutta ainoa vain se, että tuo ilma on niin hiostava, että hikoilee enemmän kuin normaalisti! Pitää juoda paljon enemmän kuin normaalisti peleissä, Kemppainen sanoi olosuhteisiin liittyen.

Yleiskuva joukkueen saralla oli varsin positiivinen Kemppaisen mielestä. Paitsi yhden asian osalta.

– Mun mielestä oli meidän hallintaa, mutta otettiin vähän liikaa jäähyjä. Se hieman sekoitti kokonaiskuvaa.

– Mutta muuten vahva peli meiltä, Kemppainen näki.

Joukkueena Leijonat on mennyt pelillisesti oikeaan suuntaan heikomman USA-ottelun jälkeen.

– Ollaan parannettu siitä ekasta pelistä lähtien koko ajan. On puolustettu selvästi paremmin, eikä ole ollut sellaista hurlumheitä niin kuin ekassa pelissä oli.

– Sellainen maltti on tullut peliin varsinkin puolustussuunnassa, missä ei höntyillä liikaa, vaan pelataan kärsivällisesti koko ajan.

Missä sitten omasta mielestäsi pitää vielä parantaa?

– Kiekollisen pelin saralla hyökkäyspäässä pitäisi saada vähän pidempiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Tänäänkin Barkovin kenttä oli ainut mikä sai vähän pidempiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Siinä pitäisi vähän muidenkin parantaa, Kemppainen kävi reseptiä läpi.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen