OSTRAVA. Leijonien maalilla Pekka Rinne on ehtinyt päästä melkoisen hyvään iskuun vaikeamman USA-pelin jälkeen.

Kahteen päivään kaksi nollapeliä on hieno saavutus ja otteet niiden takana olivat myös hyvin varmoja ja jatkoa ajatellen lupauksia herättäviä.

Takana on kuitenkin monenlaista viikon sisään, minkä Rinne myönsi fyysisellä saralla.

– Viimeinen viikko on ollut aika raskas itselle. Matkustanut ensin Pohjois-Amerikasta mutkien kautta tänne ja pelannut sitten kolme peliä. Mutta nyt taas toisaalta meillä on kaksi päivää taukoa tässä ja pääsee levähtämään tiistaina. Mun mielestä se menee loistavasti, kun saa ottaa nyt huomenna rennosti, sitten taas alkaa keskittymään seuraavaan peliin, Rinne mietiskeli SuomiKiekko-sivustolle maanantain Norja-pelin jälkeen.

Siinä Rinne sai hyvin äänekkäitä suosionosoituksia Ostravassa yleisöltä kolmannessa erässä, kun pariinkin kertaan halli täyttyi ”Rinne, Rinne” –huudoista.

Siitä Leijonien supertähti oli otettu.

– Ne kuuluivat! Olivat kyllä hienoja ja tuntuivat hyvälle. Paljon on suomalaisia faneja täällä, mutta oli hieno ele ja arvostan kovasti, Rinne kiitteli.

Hauskaksi asian teki myös se, että lopussa huutoihin mukaan liittyi myös osa norjalaisfaneista kunnioittaen.

– Sitä en tiennyt, mutta hieno homma. Norjalaiset ovat olleet yleensä aika herrasmieskansaa, Rinne hymähti.

Ennen peliä Ostravassa tapana on ollut nostaa MM-kisojen aikana pelaajien toivemusiikkia kuultavaksi ja valintoja nähtäväksi areenalla alkulämmittelyissä. Kuten USA-pelissä, myös nyt ennen Norja-peliä Rinteen valinta Neil Youngilta (Hey, Hey, My, My) tärähti ämyreistä paukkumaan ennen peliä.

Taikauskoisesti alla oli tappio kyseisen biisin kanssa, mutta nyt recordi tasoittui.

– Hehe jooh, en ole onneksi itse hirveän taikauskoinen ja yritän vältellä kaikkea taikauskoon liittyvää. Mutta hyvä näin! 1-1 on nyt Neilin kanssa, Rinne naureskeli.

Juttuun kiinni

Ennen USA-peliä ja USA-pelin epäonnistumisen jälkeen Rinteen kohdalla puhuttiin muun muassa väsymyksestä pitkän ja raskaan NHL-kauden jälkeen.

Nyt pöytään on tullut melkoisen kovia näyttöjä.

Takana on ylipäätänsä asettuminen ja sopeutuminen.

– Nyt tuntuu hyvältä, mutta tietysti tässä tulee varmasti vielä kovempia mittareita matkan varrella niin itselle kuin joukkueelle. Mutta tuntuu paljon paremmalta kun on nyt saanut olla enemmän jäällä ja kun on saanut enemmän pelata.

– On aina kuitenkin edessä pieni totuttautuminen tähän peliin, kaukaloon ja ylipäätänsä siihen, että pääsee tuohon joukkueeseen sisään.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen antaa arvostusta Rinteen suorituksille, mutta huomioi myös yhden ison tekijän siinä, miten esimerkiksi kahdesta viimeisimmistä pelistä on tullut eteen kaksi nollapeliä.

– Ollaan pelattu Pekan edessä paremmin, mutta toki, jäi sinne tänäänkin torjuttavaa. Mutta kyllä hän on antanut meille mahdollisuuden voittaa, Jalonen myöntää.

– Meidän pitää pelata sitoutuneesti siinä hänen edessään ja nyt me esimerkiksi puolustettiin Norjalta huippupaikat pois kylmästi. Se on hyvä yhtälö, Jalonen sanoi vahvasta puolustamisesta ja Rinteen huippuotteista.

Rinne on pelannut tähän mennessä kaikki kolme Leijonien peliä. Jatko-ohjelman suhteen Rinne ei aseta mitään odotuksia kehiin.

– Ei ole henkilökohtaisesti mitään numeroita siitä, että montako pelaisi, vaan mennään peli kerralla. Mutta ei ole tuon suhteen mitään ongelmaa, vaan mukava pelata ja tietysti sitä nauttii tässä jokaisesta pelistä.

– Mutta ei ole mitään sellaista, että olisi liian väsynyt tai jotain. Hyvin jaksaa tässä pelata, Rinne sanoo suoraan.

Leijonilla on nyt tiedossa kaksi välipäivää ennen kuin torstaina vastaan asettuu Slovenia. Varsinkin tiistain ohjelma on Rinteellä hyvin rento.

– Varmaan pysyn pois hallilta. Tuossa olivat jotkut miettineet vähän vierailua Auschwitziin. Varmaan jotain tulee tehtyä, mutta yrittää olla pois hotellilta ja hallilta. Toivottavasti löytyy jotain!

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen