Koko muun joukkueen tavoin avauspelissä kylmää kyytiä USA:lta 1-5-tappiossa saanut Pekka Rinne on ottanut oman paikkansa turnauksen eliittivahtien joukossa.

NHL-vahtimme on pelannut sittemmin kaksi voitto-ottelua, missä hän ei ole antautunut kertaakaan. Leijonat kellistivät perä perään ensin Tanskan 3-0-lukemin ja Norjan maalein 5-0. Avauspelissäkin Rinne päästi vain neljä maalia, koska USA:n viimeinen osuma syntyi Suomen hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

Rinne on kolmen ottelun jälkeen noussut maalivahtien torjuntaprosenttitilaston neljänneksi. Rinne on torjunut 93,55 prosenttia maalia kohti ammutuista laukauksista. Nollapelitilastoa Rinne johtaa yksinään.

Torjuntaprosenteissa ykkönen on USA:n Connor Hellebuyck, joka on pelannut kaksi ottelua torjuen 96,23 %:a laukauksista. Rinteen edellä ovat myös Sveitsin Leonardo Genoni (95,00 % / 1 pelattu ottelu) ja Itävallan Bernhard Starkbaum (94,44 / 2 ott.).

Rinteen vanavedessä viidentenä on Ranskan kaksi ottelua pelannut Cristobal Huet torjuntaprosentilla 93,33.

Ottelua kohden päästettyjen maalien keskiarvossa – Rinteellä 1,35 – suomalaisen edellä ovat vain Hellebuyck ja Genoni (1,00 maalia / ottelu).

Lähde: IIHF. Tilastossa ei ole huomioitu alle 40 % joukkueensa peliajasta pelanneita maalivahteja.