OSTRAVA. Leijonien riveissä isosti esille ovat nousseet erityisesti ensikertalaiset, kun valokeilassa ovat olleet muun muassa nuori puolustaja Esa Lindell, kaksi maalia Norjaa vastaan iskenyt Joonas Kemppainen ja jatkuvasti erittäin vahvasti pelannut Aleksander Barkov.

Myös Leijonien valmennusjohdossa otteita on katsottu erittäin mielellään.

Kehuja tulee muun muassa päävalmentajalta Kari Jaloselta.

– Alusta alkaen (Jere) Lehtisellä ja mulla on ollut sellainen kuva, että jos meillä on hyviä nuoria pelaajia, niin halutaan heitä mukaan. Sellainen mix vanhemmista, kokeneemmista pelaajista sekä sitten vähän nuoremmista, siitä on ollut hyviä kokemuksia. Sellaiset joukkueet yleensä kasvavat ja alkavat toimia, Jalonen kävi läpi.

– Noiden nuorten esiinmarssi on ollut kyllä hieno nähdä, Jalonen hehkutti.

Myös Leijonien ehdottomiin supertähtiin kuuluva Pekka Rinne innostui antamaan arvostusta kovasti, kun häneltä kysyttiin tehot 1+2 Norjaa vastaan iskeneestä Lindellistä.

– En hirveästi tiennyt tai oikeastaan en tiennyt hänestä ollenkaan ennen turnausta. On kyllä hyvin pelannut ja hänellä on hyvä laukaus. Hän pystyy ampumaan ranteella noin hyvin kiekkoja maalille, mihin harva pakki edes pystyy. Ampuu napakasti kyllä ranteella.

– Ihan loistavasti aloittanut turnauksen ja loistava jätkä. Pelannut isoja minuutteja ja pärjännyt hyvin, Rinne antoi kehuja.

Rinteeltä myös kysyttiin siitä, pärjäisikö Lindell NHL:ssä.

– Varmaan. En ole onneksi scoutti, Rinne naureskeli.

Lindell on tähän mennessä Leijonien kolmanneksi tehokkain pelaaja, kun kolmessa ottelussa ovat syntyneet tehot 1+3=4.

Edellä ovat vain Kemppainen (2+3=5) ja samoissa pisteissä Lindellin kanssa oleva, mutta enemmän maaleja iskenyt Jussi Jokinen (2+2).

Leijonilla seuraava peli on edessä torstaina, jolloin vastassa on Slovenia.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen