OSTRAVA. Leijonien ykkösketjun peli on hakenut vielä parastaan kolmessa avauspelissä.

Petri Kontiolan ja Juhamatti Aaltosen rinnalla viilettävä Tuomo Ruutu myönsi keskiviikkona suoraan, että parannettavaa löytyy.

Maalien puuttuminen näkyy tällä hetkellä suorittamisessa.

– Minulla se ei henkilökohtaisesti mene puristamiseksi. Mutta totta kai otan itselleni paineita. Jos ei ole tehnyt maaleja, ei ole tehnyt maaleja. Ei se sen kummempaa, Ruutu summasi suomalaismedialle harjoitusten jälkeen.

Oma kausi New Jersey Devilsissä oli kaikin puolin vaikea. Rooli jäi pieneksi hyökkäyksessä, minkä myötä onnistumisetkin jäivät vähiin.

Jo pelkästään sen takia hyppy nelosketjusta Leijonien ykköseen on vaatinut sopeutumista.

– Sitä joutuu tekemään henkisesti töitä, kun rooli on noinkin erilainen. Mutta oli rooli mikä tahansa, peli ei saa mennä yliyrittämiseksi. Se ei toimi silloin, oli rooli sitten hyökkäävä, puolustava tai rikkova.

Tänä päivänä Ruutu edustaa jo Leijonien kokeneempaa kaartia. Hyppy pettymyksen jälkeen maajoukkueeseen oli kuitenkin helppo.

– Oli kyllä hienoa tulla pelaamaan. Nytkin olin ylimääräistä aikaa jäällä, kun en malttanut tulla pois. Nautin kyllä pelaamisesta vieläkin paljon, Ruutu vastaa ja hymyilee leveästi.

Miltä tuntuu yhtäkkiä joukkueen kokenutta kaartia, kun on pitkään ollut se ryhmän lupaus?

– Onhan se vähän erilaista. Mutta se on hyvä, että joukkueessa kaikki on erilaisia. Olisi aivan hirveää olla joukkueessa, jossa oli 20 täysin meikäläisen kaltaista. Onneksi ollaan erilaisia, kokenut hyökkääjä naureskeli.

Ykköstähti kuriin

Ruudulla ja kumppaneilla on mahdollisuus löytää punainen lanka seuraavaksi torstaina, kun vastaan asettuu piskuinen Slovenia.

Lilliputtimaasta puhuttaessa keskustelu siirtyy aina maan yhdeksi suosituimmaksi urheilijaksi jo noussut Anze Kopitar.

NHL:n supertähti johtaa joukkueen hyökkäystä.

– Loistava pelaaja ja todellinen liideri. Voittanut jo nuorella iällä pari Stanley Cuppia, mikä kertoo siitä, millainen kaveri kyseessä, Ruutu luonnehti.

– Se vaatii sen, että puolustamme viisikkona hyvin. Silloin yksi yksilökin pysyy paremmin kurissa.

Leijonat ja Slovenia iskevät yhteen torstaina Suomen aikaa klo 21.15.

Ilari Isotalo, Ostrava
Twitter: @IlariIsotalo