Teuvo Teräväinen ratkaisi perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa voiton Chicagolle Minnesota Wildia vastaan. Teräväisen maali oli Blackhawksin 4-3 voiton voittomaali.

Teräväisen seurakaverit ovat ylistäneet suomalaislupausta ottelun jälkeen kilpaa.

– Hän on erittäin taitava pelaaja. Hänellä on hyvä laukaus, mutta uskon, että hän ei edes tarkoittanut vedon olevan kovin voimakas. Hän vain laukoi oikeaan kohtaan, tähtipelaaja Patrick Sharp kertoi ESPN Chicagolle.

Kokenut Marian Hossa muisteli hänen ensimmäistä NHL-pudotuspelimaaliaan, jonka hän iski vain hieman Teräväistä vanhempana.

– Mukava asia hänelle ja valtava asia nuorelle pelaajalle. Voittomaali antaa hyvät muistot ja huikeasti itseluottamusta, Hossa arvioi.

Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville oli tyytyväinen ratkaisuunsa laittaa Kris Versteeg katsomoon ja ottaa Teräväinen pelaavaan kokoonpanoon.

– Hän luottaa omaan tyyliinsä. Kiekon kanssa tai ilman sitä, hän haluaa aina olla siellä missä tapahtuu, Quenneville totesi.

Blackhawksin ruotsalaispakki Niklas Hjalmarsson vielä kertoi olevansa kateellinen Teräväisen taidoista.

– Hän on pelaaja, jolla on aivan hirveästi taitoa, ja hänen kätensä… olen kateellinen niistä. Hän voi tehdä kiekolla ihmeellisiä asioita. Mitä enemmän hän pelaa, sitä parempi hänestä tulee.

Arvioiden perusteella voi päätellä, että Suomen aikaa perjantain ja lauantain välisen yönä nähty maali ei todellakaan jää Teuvo Teräväisen NHL-uran viimeiseksi pudotuspelimaaliksi.