Helsingin IFK vahvisti organisaatiotaan palkkaamalla Tommi Hämäläisen seuraan taitovalmentajaksi. Myös jo ennestään valmennuspäällikön virassa olleen Ville Peltosen rooli kasvaa, kun hän hyppää seuran A-junioreiden valmennusryhmään mukaan.

Peltosen mukaan seuran junioritoiminnasta alkaa löytyä jo tekemisen meininkiä.

– Olen ollut paljon jo tässä toiminnassa mukana varsinkin kesän ja viime syksyn. Vuosi sitten valmennuspäällikkönä minulla oli paljon arvioitavaa yhteistyösopimusten osalta muiden seurojen kanssa ja muuta vastaavaa. Ne ovat asioita, jotka veivät aikaa. Nyt olemme saaneet hyvin linjattua asiat juniorivalmennuksen ja junioreiden kehittämisen suhteen, Peltonen kertoi torstaina SuomiKiekko-sivustolle.

Seurassa on junioreille jo monta päätoimista valmentajaa.

– Meillä on 7-10-vuotiaissa päätoiminen valmentaja, 10-vuotiailla on päätoiminen valmentaja, 11-vuotiailla on päätoiminen valmentaja ja sitten meillä on taitovalmentaja, joka vastaa E- ja D-ikäluokista. Vanhemmilla junioreilla meillä on kolme päätoimista valmentajaa ja minä olen valmennuspäällikkönä, minkä lisäksi osallistun A-nuorien valmentamiseen.

Peltosen mielestä kehitys on merkittävä.

– Tämä mahdollistaa sen, että valmentajamme pystyvät vahvasti keskittymään siihen eksperttisyyteensä ja oppivat tuntemaan pelaajansa ja muodostamaan arjen tekemisen ympärille. Hyppiminen ja pomppiminen eri asioiden välillä saadaan karsittua näin pois ja tämä on selkeä parannus.

Jesse Happonen, Helsinki