OULU. Kärpät onnistui siirtymään finaalisarjassa Tapparaa vastaan voitoissa 2-1-johtoon, kun se kukisti kirvesrinnat kotonaan lauantaina lukemin 3-2.

Kahden erän jälkeen peli oli tilanteessa 2-2, mutta kolmannessa erässä Kärpät iski tarvittavan osuman ajassa 55:17. Maalista vastasi Julius Junttila, joka sai osumaan mainion syötön ketjukaveriltaan Joonas Kemppaiselta.

Junttila jäi jopa yllättävän vapaaksi osumassa, minkä hän pääsi iskemään hyökkäyssuuntaan katsottuna Tapparan maalin vasemmalta tolpalta.

– Vähän yllätti kyllä. Siinä kun heitin (Arto) Laatikaiselle taka-aaltoon, niin huomasin, että kukaan ei seurannut siinä. Toivoinkin, että joku syöttää sinne ja ”Kepu” (Kemppainen) löysi hyvin sinne, Junttila kertaili osumaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Oli kyllä hyvä syöttö ja ei tarvinnut kuin laittaa lapa väliin, Junttila jatkoi.

Tuttu ketju oli täten ratkaisuroolissa, kun Junttilan maalin lisäksi tasakentällisin pelatessa ketjun sentteri Kemppainen oli vienyt oululaisjoukkueen avauserässä johtoon.

Mutta ilmeeltään ja kokonaissuoritukseltaan Junttila näki ettei ketju pystynyt ihan parhaimpaansa.

– En tiedä toimiko meillä niin tänään, vaikka tietenkin kaksi maalia. Ei me oikein saatu niin paljoa maalipaikkoja luotua.

– Mutta toki ihan hyvin on kulkenut tänä keväänä ja varmasti siinä näkyy paljon se, että ollaan pelattu jo pari kautta yhdessä. Tietää katsomattakin, että missä kaverit menevät, Junttila mietiskeli ketjun vireen syitä.

Dieselmäinen olotila

Kärpät sai lauantain peliin erittäin hyvän alun ja pääsikin jo 2-0-johtoon. Mutta se myös suli nopeasti, kun muutaman omassa päässä tulleen kiekonmenetyksen jälkeen Tappara oli yhtäkkiä rinnalla.

– Saatiin paljon ylivoimaa ja tehtyä myös ne kaksi maalia. Sitten tuli pikkuinen ”sörtsy” ja kaveri pääsi rokottamaan. Seuraava vaihto vielä, niin siitä jäähy ja toinen maali. Siinä näytti, vähän siltä, että päät alkavat taipua, mutta hyvin noustiin kuitenkin siitä.

– Ja totta kai hyvät fiilikset jäivät, kun voitettiin. Tasainen peli, molemmilla oli omat paikkansa. Saatiin kuitenkin lopussa tehtyä se yksi tarvittava maali ja sillä voittoon, Junttila kävi läpi.

Kärpillä ja Tapparalla viikonloppu sisälsi kovan urakan, kun perjantaina Tampereella joukkueet menivät vielä jatkoerän puolelle ja lauantaina Oulussa kiekko tippui jäähän jo kello 16:00.

21 tunnin sisään siis kaksi peliä.

Tuntuiko jaloissa?

– En tiedä, että hapottiko, mutta vähän sellainen dieselmäinen olotila. Mutta varmasti se on sama molemmille ja ihan hyvin tässä jaksaa painaa, ei siinä, Junttila tuumasi.

– Onhan se tietenkin vähän outoa, että pelataan 60 ottelua ensin runkosarjaan ja sitten pelataan nämä hirveällä kiireellä läpi. En tiedä mitä siinä on ajateltu, mutta toki se on sama varmasti molemmille. Ollaan kuitenkin molemmat vedetty seitsemän ottelun välieräsarjat alle, niin en usko, että se sillä tavalla vaikuttaa mitenkään, liukasjalkainen laituri mietti.

Sarjassa ei Junttilan mukaan ole tullut mitään isompia yllätyksiä vastaan.

– Juuri sellaista tasaista vääntöä, mitä odotettiinkin. Kaksi hyvää joukkuetta vastakkain, jotka pelaavat hyvin omalla pelisysteemillään. Tiukkoja pelejä nämä ovat kaikki.

Joukkueilla matka jatkuu taas Tampereelle, jossa seuraava kamppailu on luvassa maanantaina. Sinne painotuksena on varsinkin yksi asia.

– Pitää olla paremmin hereillä ensimmäisessä erässä mitä viimeksi oltiin. Muuten tulee nuha siellä. Ja kova matsi on varmasti tulossa taas, ihan hyvillä fiiliksillä sinne, Junttila sanoi tulevasta.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen