Tällä hetkellä Detroit Red Wingsin NHL-miehistön mukana vetävä Teemu Pulkkinen on nimetty AHL:n tämän kauden ykköstähdistöketjuun.

Valinta tapahtui, vaikka Pulkkinen on ollut alkukevään aikana pitkälti Red Wingsin NHL-miehistön puolella.

Pulkkinen johtaa yhä AHL:n maalipörssiä, kun hänellä koossa on 46 ottelusta 34 maalia.

Valinnan suomalaislaituri otti ylpeänä vastaan.

– Se on hieno palkinto siitä mitä tein kauden alkupuoliskolla ja silloin, kun pelasin siellä. Tämä on hienoa minulle ja oli hienoa olla siellä. Tykkäsin pelata siellä todella paljon. Oli hauskaa jätkien kanssa ja toki pelasin hyvien pelaajien kanssa, sain paljon peliaikaa ja olin myös palanen menestystä, Pulkkinen käy läpi Red Wingsin verkkosivuilla.

Nyt Pulkkinen on kuitenkin ollut hyvin vankasti Red Wingsin pelaavassa kokoonpanossa NHL:n puolella.

– Haluan ehdottomasti pelata samalla tavalla kuin pelasin AHL:ssä, mutta samalla taas haluan tehdä sen varmaksi, että pelaan hyvin puolustuspäässä, enkä anna mitenkään periksi tai anna maaleja vastustajalle. Rajua vääntämistä, vahvaa luistelua ja omaa juttua. Mutta samalla haluan tehdä maaleja myös.

Red Wings varmisti yön NHL-kierroksella pudotuspelipaikkansa, kun se nappasi yhden pisteen ottelusta Montreal Canadiensia vastaan ja samalla Boston Bruins hävisi Florida Panthersille. Täten Red Wings ei voi valahtaa pudotuspeliviivan alle.

Kokonaisuudessaan AHL:n tähdistöketjuvalinnat löytyvät täältä.