OULU. Tapparan osalta finaalisarja Kärppiä vastaan alkoi keskiviikkona mainiolla tavalla, kun kirvesrinnat kävivät hakemassa vierasvoiton Oulusta Teemu Aallon ensimmäisessä jatkoerässä tulleella maalilla.

Startti sarjalle oli varsin positiivinen, eivätkä otteet kaukalossa olleet lainkaan heikkoja Tapparalla, joka otti nyt neljännen voittonsa putkeen pudotuspeleissä.

Tapparalla isoa roolia kantanut taitosentteri Jan-Mikael Järvinen oli myös varsin tyytyväinen siihen, mitä kirvesrinnat kaukalossa esittivät.

– Voittoa lähdettiin hakemaan ja se saatiin. Eihän sillä aina niin väliä ole, että miten se tulee, muta kyllä me ihan hyvin päästiin pelin päälle ja saatiin hyvä startti tälle. Saatiin varmasti peli siihen suuntaan mihin me sitä halutaan tässä sarjassa viedä. Totta kai siellä on paljon parannettavaa, mutta toisaalta taas niitä juttuja mistä pidetään kiinni, Järvinen pohdiskeli pelillistä puolta SuomiKiekko-sivustolle.

– Lähdettiin ihan rohkeasti pelaamaan ja toki jos siellä niitä virheitä tulee, niin sitten paikataan ne. Kärpät on hyvä joukkue, niin siellä pitää olla koko ajan hereillä myös itse. Heitä vastaan se paras puolustus on se, että pidetään kiekkoa itse, Järvinen jatkoi viitaten vahvasti keskiviikon peliin.

Järvinen itse nousi valokeilaan Pekka Jormakan 2-1-osuman yhteydessä tehtyään näyttävän alustuksen kyseiseen maaliin. Pyörähdysliikkeen jälkeen Järvinen löysi takakulmalta Jormakan, jolla oli helppo työ siirtää levityssyötöstä kiekko pussiin.

– Kiekko pomppasi siinä suoraan minulle ja sain sen sitten hyvin mukaan. Samalla kun pyörähdin, niin näin, että Jormakka siellä ryntäilee kohti maalia. Ei mitään, ranteet lukkoon vaan, kohti ”Joren” lapaa ja onneksi päättyi hyvin se.

– Ei ollut missään nimessä harjoiteltu kuvio vaan puhdasta intuitiota. Nämä ovat vain sellaisia tilanteita mitkä peli tuo tulleessaan, Järvinen kävi läpi.

Jo aamujäillä ennen finaalia Tapparan leiristä pystyi aistimaan varsin luottavaista ja rentoa ilmapiiriä. Taustalla on varsinkin Lukko-sarjan kokemukset, kun kirvesrinnat nousivat 1-3-asemasta välieräsarjan voittoon.

– Se tuo paljon itseluottamusta joukkueeseen, kun on siinä monta peliä selkä seinää vastaan. Ollaan kuitenkin tiedetty koko ajan, että ollaan sitkeä joukkue, eikä se kyseinen tilanne meitä niin hetkauttanut. Hyvin ovat pullat uunissa ja tiedetään, että mihin tämä joukkue pystyy.

– Muutama jatkoaikatappio tuli siinä välierissä ja ne vain oikeastaan loivat entistä enemmän halua joukkueeseen, että ei nyt päästetä tämmöistä mahdollisuutta käsistä, Järvinen kertaili menneitä ja samalla lähtökohtia Kärpät-finaalisarjaan.

Miten sitten haaste muuttui kun Lukko vaihtui Kärppiin?

– Pykälää kovempi joukkue tuli vastaan. Eivät he varmasti ihan hiihtelemällä runkosarjaa voittaneet, vaan siellä tehdään hyvin asioita jokaisessa pelissä. Se on kova haaste meille ja jokainen peli on osa opettavaista matkaa. Eikä sieltä paljoa kovempaa vastustajaa voi saada kuin ylivoimainen runkosarjan voittaja, Järvinen tuumasi.

Jos jonkin asian muuttumisesta riitti kovasti puhetta ennen sarjan alkua, oli se tuomarilinja ja sen suhteen se, että jatkuuko samanlainen linja finaaleissa mitä nähtiin esimerkiksi Tapparan ja Lukon välisessä sarjassa.

Mutta muuttuiko se?

– Ehkä vähän. Mutta se on ihan hyvä, koska ei se kuitenkaan kuulu jääkiekkoon, että kannat koko ajan jotain selässä. Ihan hyvä, että vähän siistitään. On enemmän sitten jääkiekonmukaista peliä, Järvinen perustelee.

Eikä jaksamisesta jää Järvisen mukaan kiinni, vaikka alla onkin raskasta seitsemän ottelun sarja, joka päättyi vasta maanantaina.

– Kyllä virtaa riittää. Ei ole uusi paikka tämä Raksila meille ja sekin vähän tekee sitä, että olisi vähän kuin kotona. Turha sitä on lähteä siihen, että jaloissa painaa, koska kyllä se painaa varmasti jokaisella muullakin.

– Tässä on hyvin syöty, nesteytetty ja ylipäätänsä harjoiteltu koko kevät tätä varten. Pelejä kun saa pelata, niin silloin on mieli virkeänä ja silloin jalatkin jaksavat.

Tapparan ja Kärppien finaalisarja jatkuu perjantaina Tampereella.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen