Tappara selvitti jo toisen ottelupallon perätysten Liigan välierissä Lukkoa vastaan.

Tappara pelasi jo toistamiseen veitsi kurkulla, sillä tappio Lukolle olisi vienyt raumalaiset Liigan finaaleihin. Kirvesrinnat venyivät Raumalla voittoon maalein 4-3 ja tasoittivat ottelusarjan 3-3:een.

Henrik Tömmernes iski Tapparan 1-0-johtoon ensimmäisessä vaihdossa Lukko-vahti Ryan Zapolskin suosiollisella avustuksella. Lukko tuli kuitenkin pian tasoihin Mikko Kousan ylivoimamaalilla.

Tappara ei tästä häkeltynyt, vaan Olli Palola ja Teemu Aalto veivät vieraat 3-1-johtoon avauserässä. Alexander Bonsaksenin 4-1-maali kolmannen erän alussa näytti olevan viimeinen naula arkkuun.

Lukko tuli vielä pelin lopulla. Henrik Forsberg kavensi ajassa 58:24 ja Toni Koivisto toi Lukon maalin päähän vajaa minuutti myöhemmin. Tappara piti pintansa ja haki upean vierasvoiton.

Näin Tappara ja Lukko selvittävät välinsä lopullisesti viimeisessä seitsemännessä välierässä maanantaina Tampereella. Tuon ottelun voittaja eteen finaaleihin ja hävinneen kohtalona on pelata pronssista.

Myös toinen välieräpari meni seitsemänteen otteluun, sillä JYP otti kotonaan 4-3-voiton Kärpistä. Pari on tasatilanteessa 3-3 ja ratkaiseva koitos on luvassa maanantaina Oulussa (uutinen).