OULU. Keskiviikon viidenteen liigafinaaliin lähdetään asetelmasta, jossa Kärpillä on mahdollisuus napata voitolla mestaruus itselleen toista kertaa putkeen.

Tilanne tuli käsille kun maanantaina Tampereelta Kärpät kävi ryöväämässä vierasvoiton Julius Junttilan iskemällä maalilla ensimmäisessä jatkoerässä.

Ihmeellisesti pomppinutta osumaa ihmeteltiin kovasti pelin jälkeen, mutta katseet myös kääntyivät nopeasti Tapparan kultakypärän Olli Palolan mukaan eteenpäin.

– Ei sitä ratkaisua tai osumaa siinä paljoa mietitty. Ollaan kuitenkin sitten oltu tässä tilanteessa aiemminkin. Itse olimme toisella viime vuonna finaaleissa, kun silloinkin neljännessä pelissä se (Tomas) Plihalin ratkaisumaali oli vähän sellainen kyseenalainen. Ei siitä voi ottaa muuta kuin lisää virtaa, Palola mietti SuomiKiekko-sivustolle keskiviikon aamujäiden jälkeen.

Tapparalle tilanne sinällään on tuttu, sillä Lukkoa vastaan se nousi 1-3-tilanteesta 4-3-voittoon ja eteni finaaleihin.

– Tiedetään, että miten tästä tilanteesta selvitään ja se on ihan hyvä, että meillä lähimuistissa on se miten tästä noustaan, Palola uskoo ja käy läpi hieman isomman kuvan kaavaa.

– Peli kerrallaan mennään, se on kaiken a ja o. Turha alkaa miettiä mitään seuraavia pelejä tai että sarja on katkolla, vaan ensin se ensimmäinen erä, sitten toinen erä, sitten 60 minuuttia kokoon ja sitten katsotaan ja mennään eteenpäin. Mutta pitää lähteä ihan vaan vaihto kerralla menemään.

– Nyt tuo tapa sitten konkretisoituu, kun ollaan selkä seinää vasten. Nyt on pakko mennä sillä oikealla kaavalla, Palola painottaa.

Palola ja hänen ketjukaverinaan koko finaalien ajan ollut Kristian Kuusela saavat nyt uuden sentterin ketjun keskelle, kun Jarkko Malinen luovuttaa kyseisen paikan Josh Greenille.

Muutoksen suhteen Palola on maltillinen pohtiessaan sen vaikutusta.

– Josh on erittäin hyvä pelaaja, mutta olen koko kauden ajan sanonut, että meillä on erittäin hyvät sentterit. Että sinänsä sillä ei ole niin suurta merkitystä, mutta tässä on kuitenkin se, että jokaisesta pitää löytyä pikkaisen enemmän. Ei tässä taas esimerkiksi kemioita liikaa mietitä, vaan kaikki tuovat itsestään niin paljon vain lähtee. Uskon, että se riittää tänään.

Edellisellä kerralla Oulussa Tappara nukkui täysin pelin alkuvaiheet ja joutui takaa-ajomatkalle. Siitä on Palolan mukaan opittava keskiviikon peliä ajatellen.

– Kyllä meidän pitää päästä paremmin peliin kiinni kuin edellisellä kerralla Raksilan pelissä. Siinä me jäätiin alussa vähän jalkoihin. Mutta uskon, että ollaan kaikki tänään valmiita. Alkuun heti lyödään kaikki likoon.

Kiekko tippuu keskiviikkona Oulussa jäähän kello 18:30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen