Pikkuleijonat voitti lauantaina Sveitsin alle 18-vuotiaiden MM-turnauksen välierässä. Suomi kaatoi isäntämaan jatkoajassa luvuin 5-4. Voitto tiesi sitä, että Suomi kohtaa sunnuntaina MM-finaalissa USA:n, joka voitti omassa välierässään Kanadan peräti 7-2.

Maalinteon Suomen osalta aloitti Jesse Puljujärvi, joka iski kiekon Sveitsin maaliin vain reilun minuutin peliajan jälkeen. Ensimmäinen erä oli kuitenkin tasainen ja maalit jakautuivat joukkueiden kesken 2-2. Suomen toisesta maalista vastasi Patrik Laine.

Toisessa erässä ei maaleja nähty kumpaankaan päätyyn, joten kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista.

Kolmannessa erässä tutut ratkaisumiehet vastasivat Pikkuleijonien maaleista. Ensin iski Aleksi Saarela lukemiksi 3-2. Lukemat 4-2 viimeisteli huippuvireinen Laine.

Sveitsi kavensi tilanteeksi 3-4 kaksi minuuttia ennen loppua ja niinhän siinä kävi, että Sveitsi tuli vielä tasoihin ennen loppuvihellystä. Jatkoajalle siis lähdettiin Damien Riatin osuman jälkeen luvuista 4-4.

Ratkaisuosuman 5-4 iski Saarela, joka ehti ottaa myös rangaistuksen jatkoajalla. Suomi kohtaa USA:n MM-finaalissa sunnuntaina kello 20 Suomen aikaa.