Jokereita seuratasolla edustava puolustaja Atte Ohtamaa, 27, kuului Suomen joukkueeseen viime kevään MM-kisoissa Minskissä.

Ohtamaa pelasi Leijonissa marraskuussa Karjala-turnauksessa, ja nyt mies taistelee taas kisapaikasta maajoukkueen leirivahvuudessa.

– On hieno olla jälleen mukana A-maajoukkueessa, ja hyvälle on tuntunut nämä leiriviikot. Pelipaikoista lopulliseen MM-joukkueeseen taistellaan kovasti, Ohtamaa kertoi Leijonat.fi-sivustolla.

Ohtamaa on pelannut A-maajoukkueessa kolmella peräkkäisellä kaudella. Jokaisella Ohtamaan kaudella Leijonien päävalmentajana on toiminut eri mies. Jukka Jalosta seurasi Erkka Westerlund, ja nyt päävalmentajana on Kari Jalonen. Uusi valmentaja tuo osin aina uudet kujeet.

– Uusien asioiden omaksuminen on vienyt kaikilla pelaajilla aikansa tällä kaudella, mutta sehän vaan kehittää meitä jokaista.

– Maajoukkueen pelityylissä on joitain samoja asioita kuin seurajoukkueeni Jokerien pelitavassa, mutta myös eroavaisuuksia riittää. Mitään ylitsepääsemättömän vaikeita asioita ei ole kuitenkaan eteen tullut.

Ennen Jokerit-pestiään Ohtamaa pelasi kaudet 2007-2014 Liigaa Kärppien riveissä.

– Kausi oli Jokereille ensimmäinen KHL:ssä, joten opeteltavaa oli meillä kaikilla. Kausi oli kaikkiaan erittäin opettavainen tulevaisuutta ajatellen.

Ohtamaa edustaa Jokereita myös ensi kauden.