Mestiksen finaalisarjasta on odotettavissa todellinen jännitysnäytelmä. Mikkelin Jukurit ja Kouvolan KooKoo aloittavat taistelun mestaruudesta tiistaina.

Hallitseva mestari KooKoo ja viisinkertainen mestari Jukurit aloittavat neljännen yhteisen loppuottelusarjansa Mikkelistä, ja suorana lähetyksenä sen pääsee näkemään täältä.

Viime keväänä KooKoo kaatoi Jukurit finaaleissa, kun taas vuosina 2002 ja 2013 mikkeliläispoppoo osoittautui vahvemmaksi.

Jukurit on ollut tänä keväänä todella vahva. Se kaatoi puolivälierissä KeuPa HT:n otteluvoitoin 4-0 ja välierissä Hokin samoin numeroin. Jukurit puolestaan taisteli täydet seitsemät ottelua puolivälierissä SaPKoa ja välierissä TUTOa vastaan.

– On ollut kyllä hienot pudotuspelit! Molemmissa sarjoissa olemme päässeet – tai joutuneet – pelaamaan seiskaan asti. Tämä on ollut hyvä ja opettavainen pudotuspelikevät. Meillä on ollut vaikeita hetkiä ja hyviä hetkiä. Uskon, että tämä on opettanut meitä enemmän kuin aiemmat, KooKoon varakapteeni Jarno Lippojoki sanoo seuransa sivuilla.

KooKoo ja Jukurit kohtasivat runkosarjassa kuudesti ja kaikki ottelut päättyivät vain yhden maalin marginaalilla – Jukurit voitti otteluista neljä, KooKoo kaksi. Otteluista peräti neljä vaati jatkoaikaa.

– Tästä tulee varmasti kova ja tasainen sarja. Jukurit on huilannut muutaman päivän ja tulee varmasti energisesti heti alusta alkaen. Varmaan sarja tulee ratkeamaan suurimmaksi osaksi erikoistilanteisiin, Lippojoki ennakoi.

Tuttu vastus sytyttää.

– Kolmas kerta putkeen finaaleissa heitä vastaan ja aiemmat keväät ovat olleet hienoja: hyviä pelejä, hallit täynnä ja tunnelma hyvä, Lippojoki maistelee.