Liigan välieräsarjojen ensimmäiset ottelut veivät nimiinsä Kärpät ja Tappara.

Oulussa nähtiin maalirikas ottelu. Ensimmäisen erän vei nimiinsä Kärpät luvuin 1-0, mutta toisessa erässä JYP täräytti neljä maalia ja tauolle lähdettiin lukemien ollessa jyväskyläläisseuran eduksi 4-3.

Kolmannessa erässä Kärpät tasoihin toi Joonas Kemppainen. Syötön maaliin antoi Joonas Donskoi, joka teki ottelussa hurjat 0+4 tehot. Kemppaiselle puolestaan merkattiin illan aikana tehot 1+3.

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen huudatti kotiyleisöä vain kaksi minuuttia Kemppaisen osumasta. Kärpät vei lopulta ottelun Kukkosen maalilla luvuin 5-4.

Kolmannen erän loppupuolella nähtiin myös dramatiikkaa, sillä JYPin kärkipelaajiin kuuluva Markus Hännikäinen autettiin pois kaukalosta.

Tampereella kotijoukkue Tappara aloitti maalinteon, kun Antti Erkinjuntti osui ensimmäisessä erässä. Tauolle mentiinkin tamperelaisten 1-0 johdossa.

Toisessa erässä osuivat molemmat ja kolmanteen erään lähdettiin 2-1 tilanteesta. Kolmannessa erässä Kristian Kuusela iski Tapparalle 3-1 osuman. Maali oli hänelle illan toinen. Lukko kavensi vielä pelin lopussa, ja Erkinjuntti iski Lukon maalin perään illan toisensa. Olli Palola vielä kaunisteli loppulukemiksi 5-2.

Välieräparit jatkuvat toisilla osaotteluilla jo lauantaina.