Leijonien MM-miehistössä paikkaa tavoitteleva Leo Komarov myöntää, että NHL-kaudesta Toronto Maple Leafsissa jäi paljon hampaankoloon. Perinteikkäällä suurseuralla ei ollut tällä kaudella lähes mitään mahdollisuuksia taistella paikasta pudotuspeleissä, vaan se jäi itäisen konferenssin toiseksi viimeiselle sijalle.

– Oli raskas kausi. Aloitimme hyvin, mutta sitten pelit alkoivat mennä huonosti. Sitä lumipalloa ei saatu pysähtymään, se vain rullasi ja rullasi, Komarov harmittelee.

Joukkue vaihtoi päävalmentajaa tammikuussa, kun Randy Carlyle sai lähteä, ja tilalle tuli apuvalmentaja Peter Horachek.

– Aina kun valmentajaa vaihdetaan, tulee uusi systeemi ja pelaaminen muuttuu. Alku oli kuitenkin huono, emme oikein onnistuneet maalinteossa ja sitten aloimme hävitä pelejä. Viimeisten kuukausien ajan, noin 20 peliä, meillä ei ollut enää mahdollisuuksia playoffeihin. Ne vain pelailtiin, kommentoi Komarov.

Runkosarjan päätyttyä myös Horachek sai lähtöpassit yhdessä GM Dave Nonisin kanssa.

Vaikka suuri osa kaudesta olikin siis pelailua, keskittyi ”Leksa” omien sanojensa mukaan silti vain ja ainoastaan Leafs-peleihin.

– En ole oikeastaan miettinyt kovin paljon MM-kisoja kauden aikana, on menty peli kerrallaan eteenpäin. Sain sitten puhelun ja tulin tänne kokeilemaan, hän tuumaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen