Timo Pärssisen pitkä kiekkoura päättyy keskiviikkona, kun TUTO Hockey kohtaa pronssipelissä Kajaanin Hokin.

Joukkueen kapteeni vahvisti asian seuran verkkosivuilla.

– Kyllä se hyvin vahvasti vaikuttaa siltä, että huomenna on viimeinen virallinen jääkiekko-ottelu, minkä meikäläinen pelaa. Yritetään senkin puolesta vetää sitten täysillä alusta loppuun, Pärssinen kertoi pelipäivän aattona.

Pitkän uran aikana ympäri maailmaa pelannut hyökkääjä palasi täksi kaudeksi kasvattiseura TUTOn riveihin. Vaikka kausi oli vaikea loukkaantumisen takia, on turkulainen tyytyväinen valinnastaan.

– On ollut parempia ja huonompia päiviä sekä itsellä että joukkueella, mutta olen ihan suunnattomasti nauttinut hommien tekemisestä joka päivä. Olen nauttinut pelaamisesta ja jätkien kanssa on ollut hauskaa pyöriä hallilla ja mennä bussilla pitkin Suomen maata.

Ennen paluutaan TUTO-kasvatti ehti pelata muun muassa 17 ottelua NHL:ssä sekä viidet MM-kisat.

– On ollut hieno vuosi ja olen ollut tosi tyytyväinen, että tulin. Kruunu siitä jäi puuttumaan, mutta sille nyt ei enää tässä kohtaa ilmeisesti voi mitään.

Pronssipeli ei perinteisesti ole mikään suurin hypen aiheuttaja. Pärssinen vetoaa kuitenkin myös turkulaisyleisöön.

– Toivottavasti saadaan yleisöä hallille ja yritetään vääntää taas yksi mitali Turkuun. Tässä on sitten taas pitkä aika ennen seuraavaa aikuisten jääkiekko-ottelua tässäkin kaupungissa. Nyt on vielä sauma tulla katsomaan.