Leijonien MM-ryhmä vahvistui Jussi Jokisella Florida Panthersin jäätyä jälleen ulos NHL:n pudotuspeleistä.

Jokinen teki tällä NHL-kaudella poikkeuksellisen vähän maaleja jäätyään vain kahdeksaan osumaan. Taituri kertoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa oman pelillisen roolin hyökkäysketjussa vaikuttaneen asiaan.

– Pelasin suoraviivaisten jätkien kanssa, jotka ajoivat paljon maalille. Oma roolini oli olla paikkojen järjestelijä ja kahden suunnan pelaaja. Viime vuonna taas kun pelasin James Nealin ja Jevgeni Malkinin kanssa, roolini oli enemmänkin se maalintekijä.

– Paras fiilis jääkiekossa tulee edelleen maalinteosta. Se on paras tapa auttaa joukkuetta. Itse olisi pitänyt pystyä isompaan maalimäärään, mutta toivottavasti tulee vielä vuosia, jolloin se tapahtuu, Jokinen pohtii.

Ketjukavereilla on merkitystä tehopisteiden määrään. Parhaita ketjukavereita kysyttäessä Jokinen nostaa esiin selkeästi kaksi koostumusta.

– On ollut niin paljon hyviä ketjuja, joissa on saanut pelata. Viime vuoden ketjuni on ihan siellä kärkipäässä ja toinen kova oli tulokaskauteni ketju, jossa pelasin Mike Modanon ja Jere Lehtisen kanssa. Ne kaksi ketjua ovat ylitse muiden.

Eri ketjukoostumusten vuoksi myös laituri itse on joutunut muuttamaan hieman pelaamistaan.

– Viime vuosina olen pelannut sellaisissa ketjuissa, joissa on mukana nuorempia pelaajia, joilla on enemmän sitä kiimaa hyökkäyspeliin. Siinä on itselle valjennut se kahden suunnan pelaaminen.

– Muutaman vaikean vuoden aikana kahden suunnan pelaamisen kyky on pitänyt minut mukana kokoonpanossa. Kokonaisuutena olen parempi kiekkoilija. Jääkiekkojoukkue tarvitsee menestyäkseen erilaisia pelaajia. Ehkä sitä nuorempana ajattelin, että se maalinteko on tärkeintä ja kiima siihen oli isompi, Jokinen paljastaa.

Jesse Happonen, Helsinki