HELSINKI. Suomi otti kolmanneksi viimeisessä ottelussaan ennen jääkiekon MM-kisoja vakuuttavan 4-2 -voiton Venäjästä Helsingissä.

Suomi sai otteluun lentävän lähdön, sillä Ossi Louhivaara karkasi maalintekoon jo avauserässä ajassa 2.02. Louhivaara oli asialla myös 2-0 -osumassa ohjaten Ville Lajusen maalille heittämän kiekon Venäjän reppuun, kun oli pelattu 4.31. Venäjän Anton Slepyshev aloitti takaa-ajon vielä päätöserässä neljä sekuntia ennen summeria.

Toinen erä oli pelillisesti Venäjän, mutta erinomaisesti pelannut Juuse Saros esti vierasjoukkueen kaikki yritykset torjuen erässä 16 kertaa. Suomi sen sijaan käytti paikkansa hyvin. Esa Lindell sivalsi ylivoimalla Petri Kontiolan aloitusvoiton jälkeen ylivoimalla tilanteeksi 3-1 ajassa 26.35, ja Lennart Petrell teki 4-1 ohjaamalla Harri Pesosen syötön tämän riistettyä kiekon hyökkäysalueella pelikellon näyttäessä 36.03.

Ottelun loppunumerot viimeisteli kaksi minuuttia ja 27 sekuntia ennen loppusummeria Jevgeni Birjukov. Maali tuli siirretyn rangaistuksen aikana.

Suomen viimeiset MM-kisoihin valmistavat maaottelut käydään ensi viikolla vieraissa Tshekkiä vastaan.