Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue on edennyt kurssissa ikäluokan MM-turnauksessa Sveitsissä voittamalla kolme ensimmäistä peliään. Tshekki kaatui ensin peräti 6-1-lukemin, sitten Sveitsi ja Latvia 3-1-lukemin kummatkin.

Seuraavana vastaan tulee kivikova Kanada tiistaina. Tähän mennessä joukkueen päävalmentaja Mika Marttila on ollut etenkin tyytyväinen puolustuspään tekemiseen.

Suomi on joutunut 14 kertaa vajaalle ilman takaiskuja. Pikkuleijonat ovat olleet lisäksi myös turnauksen paras ylivoimajoukkue kahdeksalla maalilla ja 36,36-prosenttisella ylivoimatehokkuudella.

– Vastustajat eivät ole pystyneet tekemään meitä vastaan yhtään ylivoimamaalia, mitä voidaan pitää erinomaisena suorituksena. Kolmessa ottelussa vain kolme päästettyä maalia on todella vähän MM-tasolla, Marttila kommentoi Leijonat.fi:ssä.

Suomi-Kanada-ottelun voittaja voittaa myös lohkon ja häviäjä jää lohkon kakkoseksi. Turnauksessa on kaksi viiden joukkoon lohkoa, joista neljä parasta etenee puolivälieriin. Suomi on jo varmistanut paikkansa jatkoon.