OULU. Koko pudotuspelikevään ajan isosti valokeilassa Kärppien osalta oli Julius Junttilan, Joonas Kemppaisen ja Joonas Donskoin muodostama ketju, joka löi taululle melkoista tulosta pudotuspelisarjasta toiseen.

Kolmikosta Junttila iski varsinkin Tappara-finaalisarjan aikana useamman ison maalin, kun taas Kemppainen nousi jakamaan pudotuspelien piste-ennätystä Ben Eavesin kanssa. Kyseisessä tilastossa Kemppainen kiilaa vielä ykköseksi, kun hänellä on tehtyjä maaleja Eavesia enemmän.

Kultakypärää kantanut Donskoi puolestaan oli Liigan valinta pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi eli MVP:ksi.

Sen Donskoi itse otti nöyrin mielin vastaan.

– Ei se ainakaan vielä mitenkään erikoiselta tunnu, mutta eiköhän sitä sitten jossain vaiheessa ole ihan hieno muistella. Mutta kyllä tämä mestaruus tuntuu niin paljon hienommalta, Donskoi sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Itsekehua ei irronnut myöskään ketjun sentteriltä Kemppaiselta, kun aiheeksi tuli 19 pudotuspeliottelussa kasattu 24:n (10+14) tehopistemäärä, millä ennätys lohkesi.

– Henkilökohtaisesti ei ole mitään väliä, vaan kulta tuossa kaulassa on paljon arvokkaampi ja paljon tärkeämpi, Kemppainen sanoi Junttilan virnuilessa vieressä.

– Korvat heiluivat, Junttila naurahti Kemppaisen puheille.

Pudotuspelikevääseen koko ketju lähti hyvin vahvasti näyttämisen halun kautta. Myös edelliskaudella runkosarjassa otteet olivat olleet erittäin hyviä, mutta tuloksen saralla kevät meni hiljaisemmin.

– Viime vuonna ei ehkä ihan pystytty niin hyvin tuloksellisesti pudotuspeleissä pelaamaan, niin kyllä halutaan itsellemme näyttää, että pystytään pelaamaan myös näissä karkeloissa hyvin. Enemmän ne odotukset tuon suhteen ovat kuitenkin meillä itsellä, Donskoi kertasi ennen pudotuspelien alkua.

Voiko nyt huolella sanoa, että kaikki meni suunnitelman mukaisesti?

– Kehitystä on tullut. Saatiin pitää tämä ketju koossa ja on kyllä natsannut. Ihan positiivinen kausi kyllä, Donskoi sanoi, mihin Kemppainen jatkoi:

– Tämä oli hyvä haaste. Mahdollisuus pelata isossa roolissa, missä vain yritti nauttia ja pelata yksinkertaisesti mahdollisimman hyvin.

Varsinkin Donskoille haaste koveni entisestään pudotuspelikevään edetessä, kun häntä kohdeltiin välillä erittäin kovin ottein kaukalossa ilman jäähyseuraamuksia. Mutta valittamaan Donskoi ei lähtenyt.

– Sitä se vain on pleijareissa ja se vain täytyy kestää. Siinä pitää löytää ne keinot pelata hyvin.

Nyt edessä on juhlintaa.

– Ensimmäinen ilta on seuravetoista ja sitten sunnuntaista lähtien aletaan rakentamaan pelaajien kanssa omaa tarinaa, vahvaksi kapellimestariksi juhlimispuolella valikoitunut Junttila viitoitti.

Mutta juhlat ovat hyvin todennäköisesti jäämässä lyhyeksi Kemppaisella ja Donskoilla, jotka ovat hyvin isolla varmuudella mukana kevään MM-kisoissa Tshekeissä Leijonien paidassa.

Sinne ajatukset eivät olleet vielä karanneet mestaruuden ratkeamisen jälkeen.

– Eivät ne kisat vielä miltään tunnu. Nautitaan nyt tästä voitosta, Donskoi heitti.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen