Kärpät toista kevättä putkeen mestariksi luotsannut ja täten toisen kullan Oulussa vietettyjen kahden vuoden sisällä ottanut Lauri Marjamäki ei pääse vielä hengähtämään, vaan edessä on vielä yhden mielenkiintoisen projektin vieminen kunnialla läpi.

Nimittäin kevään MM-kisat Leijonien kanssa.

Apuvalmentajana Kari Jalosen johtamassa valmennuksessa toimiva Marjamäki liittyi Joonas Kemppaisen ja Joonas Donskoin kanssa Leijonien joukkueen vahvuuteen tiistaina, kun alla olivat muun muassa mestaruusjuhlat Kärppien kanssa.

– Oli oikeastaan aika hyvä fiilis kun tuli tänne ja näki jätkät. Aika rauhassa tuossa meni viime päivät, kun alla oli 19 peliä käytännössä putkeen. Sitten sai olla pari päivää koko joukkueen ja kaikkien toimijoiden kanssa ihan rauhassa. Hymyillä vaan ja olla hissukseen. Sitten oli vielä kiva torijuhla, missä kaikki fanit olivat ja sai ottaa perheet mukaan sun muuta. Ei tässä mitään hirveää rynnistystä ole ollut kuitenkaan, Marjamäki kertasi viime päiviä SuomiKiekko-sivustolle.

Ääni oli kuitenkin mennyt karaoketa laulaessa käheäksi.

– Jos jotain vähän juokaisee ja vähän yrittää laulaa, niin äkkiä se tulee käheäksi. Onneksi ei tarvinnut harjoituksia vetää, Marjamäki naurahti.¨

Vapaapäivät Marjamäellä ovat olleet kuitenkin tiukassa.

– SaiPa-puolivälieräsarjan jälkeen oli 1 tai 2 päivää. Ja isossa kuvassa oltiin 102 päivää Kärppien kanssa reissussa + sitten maajoukkuetoiminnat päälle, että kyllä noita matkalla vietettyjä päiviä riitti. Tuossa lapsetkin kyselivät, että koska sää iskä tuut kotia? Sanoin, että kolmen viikon päästä. Tuli vain takaisin, että morjens.

– Onneksi on Skype, Marjamähti hymähti.

Hyvin hetkisen ja tiiviin pudotuspelikevään keskellä ajatukset eivät liikaa ehtineet Leijonien puolelle kääntyä.

– Sunnuntaina kun KJ:n (Jalosen) kanssa soiteltiin, niin oli vähän sitä, että mitäs ketjuja meillä siellä onkaan. Muutama peli tuli katsottua, mutta ei tuossa muuten sitten ”kompuutteri” riitä, kun elät sitä omaa hetkeä Kärppien kanssa samalla. Maanantaina sitten rupesi miettimään näitä asioita ja saatiin sitten juttua eteenpäin myös hyvin.

Miltä sitten kasassa oleva joukkue vaikuttaa?

– Aika paljon kokemusta on siitä, että tietävät mihin tässä mennään ja tietävät, että minkälaiset tsembalot sieltä on tulossa ja tiedossa. Ja siellä pitää ihan oikeasti pelata, jos meinaa pärjätä.

– Toisaalta hyvä nämä ensikertalaiset tuossa, koska niitä pitää olla, jos haluaa menestyä. Pitää olla sellainen draivi ja tietynlainen ennakkoluulottomuus mukana. Donskoit ja Kemppaiset varsinkin, heillä on motivaatiota mitata itseään ja olen ihan varma, että he pärjäävät tuolla, ihan varmasti.

– Hyvänoloinen ryhmä ja tuttuja jätkiä mukana. (Ossi) Louhivaara on oikeastaan ainut mikä ei ole ollut ikinä missään samassa projektissa aiemmin mukana, mutta sekin on kuulemma hyvä jätkä mitä tuossa olen ymmärtänyt, Marjamäki kävi joukkuetta läpi.

Herkulliset kisat ovat kokonaisuudessaan tulossa myös Marjamäen mukaan.

– Vielä se, että (Jaromir) Jagr tulee kotikisoihin ja kaikki tämmöinen tuovat tuohon ihan oman säväyksensä. Oli jo ilo olla mukana, kun Sotshissa pelattiin Venäjää, USA:ta, Kanadaa ja Ruotsia vastaan, missä oli aika kovia pelaajalistoja jalkeilla. Mutta ei sitä tietenkään nimillä pärjätä.

– Uskon, että meillä on hyvät menestymismahdollisuudet, mutta kovat on kisat, se täytyy myöntää. Oikein ihmettelin tuossa, että miten näin paljon huippupelaajia tulee, mutta kyllä se kertoo jotain MM-kisoista ja siitä, että halutaan edustaa omaa maata.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen