TAMPERE. Kuudetta finaalia varten Kärpät tekee kokoonpanoonsa muutamia muutoksia, joista merkittävin on aloittavan maalivahdin vaihtuminen aiempaan verrattuna.

Tolppien väliin astelee Iiro Tarkki, joka vaihdettiin jo kehiin Tapparaa vastaan pelattavan sarjan viidennessä pelissä kolmannessa erässä, jolloin hän korvasi aiemmin finaalit oululaisjoukkueen maalilla torjuneen Tomi Karhusen.

Perjantain pelin maalivahtipäätöstä Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki perusteli ja avasi ytimekkäästi.

– Iiro on tainnut pelata yhdeksän peliä ja Karhunen kahdeksan. Kaksi hyvää maalivahtia tuossa on ja aina pelien jälkeen mietitään kokoonpanoja. Tällä kertaa valmennus päätyi yksimielisesti siihen, että Iiro on maalissa, Marjamäki kertoi SuomiKiekko-sivustolle perjantain aamujäiden jälkeen.

Kokoonpanoon tulee myös muita muutoksia, kun esimerkiksi Simon Suoranta ja Saku Mäenalanen sekä Ari Vallin pomppaavat kehiin.

– 15 hyökkääjää on käynyt jo tässä sarjassa ja nyt haluttiin tuoretta voimaa mukaan. Mäenalanen ja Suoranta tuovat sitä. Luisteluvoimaa ja raikkautta. Pitkiä sarjoja kun pelataan, niin tarvitaan niitä muutamia metrejä meille. Sieltä ne varmasti tulevat tuollaisen tuoreuden ja jalan kautta, Marjamäki puolestaan muista liikkeistä.

Muuten valmistautuminen kuudetta finaaliottelua kohden on sujunut varsin rauhallisesti. Alla keskiviikolta on tappio, missä itse suoritus kuitenkaan ei ollut hirvittävän heikko kokonaiskuvassa.

– Hyvä peli pelattiin mun mielestä keskiviikkona, mutta se ei ihan riittänyt. Tappara oli tehokas silloin. Kaikki tietävät jutun juonen ja jos liian pitkälle katsoo tai liikaa taakse, niin sitä kauempana on tästä hetkestä. Uskon, että jokainen peli ja jokainen tilanne vahvistaa ja antaa kokemusta joukkueelle.

– Uusi taisto on taas edessä ja täytyy sanoa, että kaksi laadukasta joukkuetta on pelannut tähän mennessä viisi peliä. Pienet ovat marginaalit ja tänään ne marginaalit pitää saada taas meidän puolelle, Marjamäki käänsi kohti illan lähtökohtia.

Mitkä jutut ovat sitten tärkeässä asemassa tänään teidän suorituksen kannalta?

– Urheilu antaa aina kaiken mitä itse ansaitsee. Niin tyhmältä kuin se kuulostaa, niin jokainen vaihto merkitsee ja ylipäätänsä se, että mikä lataus ja focus siinä suorituksessa on. Joukkueet ovat aika tuttuja toisilleen ja ne pelitilanteet toistuvat vaihdosta toiseen. Ne pitää pystyä tekemään laadukkaasti.

– Ei siinä oikeastaan mitään ihmeellisempää. Rehellisyys ja työmäärä ovat tänään isossa arvossa, Marjamäki painotti.

Perjantain kuudes finaali alkaa Hakametsässä kello 18:30.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen