TAMPERE. Kevään finaalisarjassa Liigassa Kärppien ja Tapparan välillä edessä on toista kevättä putkeen ratkaisu seitsemännessä pelissä, kun perjantaina Tampereella Tappara onnistui venyttämään sarjaa kyseiseen vaiheeseen otettuaan voiton ensimmäisestä jatkoerästä Masi Marjamäen maalilla.

Loppulukemat kuudennessa väännössä olivat kirvesrintojen hyväksi 2-1.

Tuttu, sama yleisilme oli mukana myös tuoreimmassa ottelussa. Tasaista ja pieniä marginaaleja.

– Kyllä nämä pelit aika samaa kaavaa noudattavat. Tasaista on. Nyt ehkä parissa viimeisimmissä pelissä Tappara on tehnyt ne pienet asiat paremmin ja ovat saaneet sitä kautta niitä kiinnityksiä. Mutta matka jatkuu kohti Raksilaa, Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen mietti perjantain pelin taiston tauottua.

Lähtökohta onkin erittäin maistuva kun joukkueet matkaavat kohti seitsemättä peliä. Siellä Kukkosen mukaan mitään ylimääräisiä ei tarvitse tehdä valmistautumisen suhteen.

– Ei varmasti ketään tarvitse tsempata seiskapeliin. Varmaan aika moni olisi ottanut seiskapelin, jos ennen kauden alkua olisi siitä kysytty. Varmasti monella olisi ollut käsi pystyssä siinä vaiheessa.

– Mutta mennään eteenpäin ja nautitaan tästä, Kukkonen saneli.

Tahti on kova, kun viimeinen ja ratkaiseva koitos on heti perjantain jälkeen lauantaina, alle 24 tunnin sisällä edellisen kamppailun alussa.

– Ei tässä vaiheessa varmasti kellään väsy paina. Se on ihan sama juttu varmasti myös vastustajalla. Intoa on kuin pienessä pitäjässä, Kukkonen tuumaa.

Liikoja seiskapelin suhteen Kukkonen ei lähtenyt ennakoimaan, vaan lähtökohta on yksinkertainen.

– Mennään ja laitetaan itsemme likoon. Sitten nähdään, että minkälainen tarina sieltä tulee.

Lauantaina seitsemännessä finaaliottelussa kiekko tippuu jäähän Oulussa kello 17:00.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen