TAMPERE. Kärpät saa toisen finaalin alla mukavia uutisia, kun sen kapteeni Lasse Kukkonen on päässyt pelikuntoon.

Kukkonen ehti olla sivussa tositoimista JYP-välieräsarjan ensimmäisen pelin jälkeen, missä hän sai kovan tällin ylävartaloon Jani Tuppuraisen taklauksen yhteydessä.

JYP-sarjasta meni täten ohi kuusi ottelua ja Tappara-finaalisarjasta avaus, mutta nyt kaikki on valmista paluuta varten.

– Oli itselle vähän hankalaa, kun ei oikein tiennyt, että milloin se paluu tapahtuu. Aina sitä toivoi aamulla, kun heräsi, että tänään on se päivä. Mutta hienoa, että ollaan tässä pisteessä, Kukkonen kertasi tunnelmia perjantaina aamujäiden jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

Kyselyitä ehti tullakin paljon välissä siitä, että milloin Kukkonen palaa kokoonpanoon. Niistä kokenut peräpään luutija ei ottanut painotaakkaa.

– Ne kuitenkin kuuluvat tähän hommaan, Kukkonen vastasi.

– Mutta on tässä kyllä mahtava fiilis, kun vielä finaaleita pääsee pelaamaan. Kun saa sen mahdollisuuden nyt.

Ensimmäisestä finaalista Kärpät ei saanut mukaansa voittoa, kun ensimmäisessä jatkoerässä Teemu Aalto latasi ratkaisun Tapparalle.

Korjattavaa oululaisjoukkueella jäi jatkoa ajatellen.

– Meidän täytyy olla suoraviivaisempia ja täytyy saada enemmän kiekkoa maalille kuten myös äijää tietenkin. Mutta samalla pitää olla kärsivällinen ja pitää pelata tiukkaa puolustuspeliä. Sieltä ne hyvät asiat tulevat, katsomosta finaaliavauksen seurannut Kukkonen linjasi.

Tapparasta niinkään ei tullut mitään yllättävää esille.

– Hyvä joukkue, joka pelaa erittäin kurinalaisesti. Toki sieltä löytyy huipputaitoa ja vaarallisia yksilöitä seasta. Mutta mikään ei varmasti yllättänyt heitä eikä meitä.

Joukkueilla edessä on tiivis rypistys, sillä perjantaina kiekko tippuu jäähän kello 18:30 ja lauantaina seuraavassa pelissä jo 16:00.

Tuoko se pelaajatasolla kuinka paljon haasteita?

– En mä tiedä, tuohan se omat, mutta toisaalta eipä sillä tässä vaiheessa suurta merkitystä ole vaikka pelattaisiin lyhyemmälläkin aikavälillä. Kaikilla on varmasti virtaa ja nälkää. Ja onhan se toisaalta helppo, sillä tilanne on sama kaikille, Kukkonen mietti.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen